Fremtind

Forsikringsselskap lanserer sjekkeapp

Del

Skadestatistikk viser at single menn får flere skader enn single damer. Med hjelp av maskinlæring har Fremtind laget en modell som kan matche skadeforfulgte menn med trygge damer med lav risiko.

Kan rett match forebygge skader? Skjermdump: Fremtind.
Kan rett match forebygge skader? Skjermdump: Fremtind.

– Vi ser spesielt på innbo og motorskader at single menn under 30 år er klønete. De mister ting i gulvet i mye større grad enn damer og når det kommer til bilskader er forskjellen enda større. Det viktigste vi gjør er å forebygge skader og vi tar nå i bruk teknologi for å redusere ulykkene, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Med hjelp av maskinlæring har teknologene i Fremtind laget en modell som først analyserer skadedataene, og deretter foreslår matching mellom single forsikringskunder.

– Det er avanserte matematiske modeller i bunn, så vi tror dette kan fungere. Det kan faktisk bli kjærlighet av slikt, og derfor har vi kalt tjenesten for Fremtinder, sier Emanuele Lapponi som er maskinlæringsingeniør i Fremtind.


Må trenes for å skape bedre matcher

Det er noen ukjente faktorer i skadestatistikken som gjør at kundene må legge inn noe informasjon selv. Fremtind har ikke kundeinformasjon som sier noe om seksuell legning eller for eksempel hobbyer.

– Det er en del data vi hverken skal eller vil ha, eller som vi ikke kan hente inn uten samtykke. Derfor er det viktig at kundene selv kan legge inn informasjon i appen. Så vil vi kontinuerlig trene maskinlæringsmodellen slik at vi kan skape bedre matcher, sier Lapponi.


Vil ikke bli brukt i oppgjør

Fremtind har tidligere brukt teknologi for å forebygge skader, blant annet til å motivere folk til å kjøre pent i trafikken.

– På linje med prinsippet vi hadde med smart bilforsikring, så vil vi naturligvis ikke bruke dataene i Fremtinder-appen i skadeoppgjør, og ikke til annet enn det kundene samtykker til. Derimot kan vi slå to fluer i en smekk, skape litt romantikk og kanskje forebygge flere skader, sier Nielsen.

...aprilsnar!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kan rett match forebygge skader? Skjermdump: Fremtind.
Kan rett match forebygge skader? Skjermdump: Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom