Statens vegvesen

Forlenget kolonneavvikling på E134 over Haukelifjell

Del
Oppgraderingen av tunnelene på E134 på Haukelifjell nærmer seg ferdigstillelse, men det gjenstår fortsatt noen mindre arbeider samt en del arbeid med testing før anlegget kan anses for ferdigstilt.
Haukelitunnelen øst - Juli 2022 Foto: Statens vegvesen
Haukelitunnelen øst - Juli 2022 Foto: Statens vegvesen

Etter planen skulle tunneloppgraderingen vært ferdig nå i høst, men kort sesong og krevende arbeider på høyfjellet har gjort at anlegget ikke vil være komplett med alle tester godkjent før noe senere. Trafikantene vil merke dette ved at man fortsatt må ha trafikkavvikling med kolonner inntil sikkerhetssystemene er testet med Vegtrafikksentralen (VTS) og endelig godkjent.

Det vil bli kolonneavvikling så lenge det er nødvendig. Omkjøringsvegene over Vågslid og Dyrskar vil bli benyttet ved behov og så lenge været tillater det. Ved vanskelige kjøreforhold vil kolonnen uansett bli ledet gjennom tunnelene.

Det må regnes med noe ventetid, men kolonnene går kontinuerlig.

Tips til trafikantene:

  • Planlegg turen - trafikken øker utover dagen
  • Følg anvisningene fra trafikkdirigentene
  • Vær tålmodig og beregne litt ekstra tid på reisen over fjellet
  • Kjør forsiktig og hold avstand
  • Vær skodd for vinterføre

For mer informasjon, se prosjektets nettside her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Haukelitunnelen øst - Juli 2022 Foto: Statens vegvesen
Haukelitunnelen øst - Juli 2022 Foto: Statens vegvesen
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

Silje Myhre Amundsen ny seksjonsleder for Nasjonale turistveger i Statens vegvesen28.3.2023 06:00:00 CEST | Pressemelding

Amundsen er utdannet landskapsarkitekt fra NMBU, Ås og BOKU, Wien og har siden 2020 arbeidet som prosjektleder og strekningsansvarlig på seksjonen for Nasjonale turistveger på Lillehammer. Amundsen er også plan- og prosessleder for en pågående oppgradering og utbygging av attraksjonen Torghatten langs Nasjonal turistveg Helgelandskysten. Silje Myhre Amundsen tiltrer som leder for turistvegseksjonen 1. april.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom