KS

Forhandlingsstart i kommuneoppgjøret

Del

Torsdag 11. april kl. 10 møtes partene i kommunal sektor for første gang i forbindelse med mellomoppgjøret 2019. Forhandlingsstarten finner sted i Nationaltheatret konferansesenter i Kommunenes Hus.

Det vil være fotomuligheter før møtestart, og forhandlingslederne vil gi en kort orientering og svare på spørsmål fra pressen i etterkant av forhandlingsåpningen.

Forhandlingene skal være avsluttet innen tirsdag 30. april kl. 24.00.

KS´ forhandlingsområde er det største i offentlige sektor og det nest største totalt i Norge.

KS forhandler på vegne av samtlige kommuner og fylkeskommuner med unntak av Oslo. Forhandlingene omfatter om lag 442.000 ansatte som utfører om lag 353 000 årsverk.

39 prosent av årsverkene som utføres er innenfor helse- og sosialsektoren, 33 prosent er i skolesektoren, mens 10 prosent er i barnehagesektoren.

I et mellomoppgjør skal det normalt kun forhandles om lønn. I år vil pensjon også være tema – i det partene skal tariffeste regelverket som følger av pensjonsavtalen av 3. mars 2018 om ny offentlig tjenestepensjon.

41 arbeidstakerorganisasjoner er parter i Hovedtariffavtalen. Disse representeres av de fire forhandlingssammenslutningene LO kommune, Unio kommune, YS kommune og Akademikerne kommune.

 

Forhandlingsledere:

KS: Tor Arne Gangsø

LO kommune: Mette Nord
Unio kommune: Steffen Handal
YS kommune: Lizzie Ruud Thorkildsen
Akademikerne kommune: Jan Olav Birkenhagen

Nøkkelord

Kontakter

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg saker fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom