Samfunnsbedriftene

Forhandlingsløsning for tariffoppgjøret om Bedriftsavtalen

Del

Samfunnsbedriftene kom den 1. juni til enighet med LO-Kommune, Akademikerne-Kommune, YS-Kommune og Unio i tariffoppgjøret for Bedriftsavtalen.

- Jeg er godt fornøyd med at partene ble enige om en forhandlingsløsning i god tid før fristens utløp, sier Samfunnsbedriftenes forhandlingsleder Barbro Noss. Vi møtte konstruktive motparter og forhandlingsklimaet var godt.

Samfunnsbedriftene er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon med over 550 medlemmer. Våre medlemmer er hovedsakelig kommunalt eide selskaper som leverer lokalsamfunnets kjernetjenester.

Årets tariff-forhandlinger var et såkalt mellomoppgjør der det kun ble forhandlet om lønn. Det ble gitt generelle tillegg på mellom 8000 og 11600 kroner. Unormerte stillinger (gr.1) ble gitt et tillegg på 2,5 %. Det er også gjort justeringer i garantilønnssatsene (minstelønn).

- Med dette sikres kjøpekraften for de ansatte, samtidig som det legges til rette for bærekraftig økonomisk drift i bedriftene, sier Noss.

Oppgjøret gjelder alle bedrifter som er knyttet til Hovedtariffavtalen for konkurranseutsatte bedrifter «Bedriftsavtalen». Bedriftsavtalen følges av våre medlemsbedrifter som driver innen bransjene avfall, IKT, næring/eiendom, parkering, revisjon, vann og avløp og Biblioteksentralen.

Det er satt frist til 21. juni for godkjenning av forhandlingsresultatet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Samfunnsbedriftene

Samfunnsbedriftene
Samfunnsbedriftene
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo

24 13 27 00http://www.samfunnsbedriftene.no

SAMFUNNSBEDRIFTENE

Organisasjonen for lokale og regionale samfunnsbedrifter

Følg pressemeldinger fra Samfunnsbedriftene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samfunnsbedriftene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samfunnsbedriftene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom