Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Forfatterne Helga Flatland og Helene Uri skriver noveller fra familievernet

Del

Helga Flatland og Helene Uri har skrevet noveller fra familievernkontorene. Med dette samarbeidet ønsker Bufdir å vise at det er hjelp å få når du trenger det, gjennom viktige fortellinger fra norsk familieliv.

– Mange familier med høyt konfliktnivå mellom foreldrene kan få god hjelp hos familievernet. Vedvarende høyt konfliktnivå i familien hemmer barns utvikling og kan skade barnet. Gjennom historier som litterært beskriver krevende, men normale situasjoner, ønsker vi å vise familielivet og hvordan familievernet kan hjelpe. Det er ikke alle som vet om det gode tilbudet som familievernet er. Vi håper at fortellingene kan nå bredt ut, så enda flere tar kontakt med familievernet før problemene vokser seg altfor store, sier divisjonsdirektør Wenche Mobråten i Bufdir.
 
Flere familievernkontor har meldt om økt pågang denne høsten. Hjemmekontor og permitteringer kan sette familier i krevende situasjoner som utløser sterke følelser og øker konfliktnivået.

Hentet inspirasjon fra virkeligheten

Forfatterne har latt seg inspirere av historier fra virkeligheten når de har skrevet sine fiktive noveller. Flere par og terapeuter ved familievernkontorene har blitt intervjuet om sine historier og opplevelser fra familielivet.

Helene Uri har skrevet to noveller fra familievernkontorene. – Alle forfattere ønsker å skrive litteratur som betyr noe, som gjør en forskjell. Å skrive tekst som har utgangspunkt i virkelige historier fra vanlige menneskers liv, og som skal brukes, var nytt for meg. Dette er et fint og meningsfylt arbeid, sier hun. 

Novellene er gratis og blir tilgjengelige på familievernet.no. 

Dette er familievernet:

  • Gratis, offentlig tilbud til familier som strever
  • Ingen henvisning er nødvendig
  • Terapeutene har taushetsplikt
  • Tilbyr kurs, terapi og mekling
  • Familievernet styres av Bufetat
  • Finn nærmeste kontor på familievernet.no

Om Helene Uri:
Forfatter, språkviter og professor II ved Norsk barnebokinstitutt. Helene har utgitt både faglitteratur, barne- og ungdomsbøker og romaner for voksne. Hun har mottatt Brageprisen, Kulturdepartementets pris og Riksmålsprisen.

Om Helga Flatland:
Prisvinnende forfatter som blant annet har vunnet Tarjei Vesaas debutantpris, Ungdommens kritikerpris og Aschehougs debutantpris.

For pressehenvendelser, ta kontakt med:
Ingvill E. Meltvedt, seniorrådgiver kommunikasjon
ingvillelvestad.meltvedt@bufdir.no

Bilder

Helene Uri. Foto: Julie Pike
Helene Uri. Foto: Julie Pike
Last ned bilde
Helga Flatland. Foto: Henning Hammer Torp
Helga Flatland. Foto: Henning Hammer Torp
Last ned bilde

Om Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Fredrik Selmers vei 3
0663 Oslo

466 15 000https://www.bufdir.no/

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) er underlagt Barne- og familiedepartementet , og er et fagorgan på områdene barnevern, barn, ungdom og oppvekst, adopsjon, familievern, likestilling og ikke-diskriminering og vold og overgrep i nære relasjoner.

Følg saker fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom