Vipps

Føremelding for julehandelen: Slik unngår du trengsel når du handler frem mot jul

Del

Ved å legge julehandelen på dager og tidspunkt hvor det er færre folk i butikkene, unngår du køer og trengsel ved kassene. Vipps gir deg føremeldingen for julehandelen.

Mange butikker har søndagsåpent i desember, og statistikk fra BankAxept viser at det er ukedagen hvor færrest handler i adventstiden. Velger du i tillegg å handle veldig tidlig eller sent, er det en god sjanse for at du unngår køer. Har du mulighet til ta en pause fra hjemmekontortilværelsen og handle på mindre travle tidspunkt, gir du mindre trengsel for dem som har jobber som gjør at de må handle på faste tidspunkt.

-  Det er færrest folk i butikkene på søndager og vi anbefaler å legge handleturen til tidspunkter hvor det normalt ikke er så mange i butikkene. Bytt gjerne ut fredag og mandag ettermiddag med tirsdag eller onsdag morgen eller kveld. Tenk utradisjonelt og handleturen vil bli mer avlappende med bedre plass i butikkene, oppfordrer Vegar Heir i Vipps.

Når er det færrest folk i butikkene?
BankAxept-statistikk fra desember i fjor viser at færrest handler på morgenen mellom 09.00 – 11.00, og på kvelden etter 17.00. Flest handler mellom 11.00 – 17.00. Fredager, lørdager og mandager er de mest travle. På søndager og fra tirsdag til torsdag er det færre folk i butikkene. Det mest travle handletidspunktet er klokken 15.00 med unntak av lørdager hvor folk handler litt tidligere.

Nordmenns handlemønster i desember (tidspunkter i helgene)

Nordmenns handlemønster i desember (tidspunkter i helgene)

Vipps tar tempen på årets julehandel
Frem mot jul vil Vipps komme med ukentlige oppdateringer og statistikk på utviklingen av årets spesielle julehandel.

Julens handlevettregler – tips for trygg julehandel

Planlegg julehandelen og tilpass etter forhold
Start tidlig, og spre handleturene jevnt på dager og tidspunkter det normalt er færre i butikkene.

Ta hensyn til smitteværnsrådene
Vask henda, hold avstand og bruk munnbind.

Utstyr deg med kontaktløse betalingsmidler
Med kort eller mobiltelefon er det enklere å betale kontaktløst. Betaler du med kort, tæpper du kortet ved betalingsterminalen. Mange butikker tilbyr også betaling med Vipps. Da skanner du QR-koden og betaler med mobilen.

Ta smarte handlevalg.
Unngå å handle alt i et jafs i siste liten. Det er stor sjanse for trengsel i dagene før julaften. Netthandel med levering hjem er et godt alternativ til å stå i kø i butikkene.

Vend i tide, det er ingen skam å snu
Er det mye folk og lange køer, kan det være en god idè å komme tilbake senere eller handle på internett.

Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.
Sliten eller dårlig vær? ikke fortvil. Len deg tilbake i sofaen og handle på nett. Vipps så får du også ly fra den værste trengselen og kanskje til og med varene tilsendt rett hjem.

Sist men ikke minst, gjør som på fjellet, smil til dem du passerer, spesielt hverdagsheltene bak kassa.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Fordeling av kortbruk (BankAxept) i butikkene på ulike tidspunkt
Fordeling av kortbruk (BankAxept) i butikkene på ulike tidspunkt
Last ned bilde
Fordeling av kortbruk (BankAxept) i butikkene på ulike tidspunkt
Fordeling av kortbruk (BankAxept) i butikkene på ulike tidspunkt
Last ned bilde

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,8 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom