Egmont Publishing

Foreldreskapet – en tegnet guide til småbarnslivet!

Del

Hvorfor følger det ikke med en bruksanvisning når man blir foreldre? Dette lurte serieskaper Therese G. Eide på, før hun endte opp med å tegne en selv!

Ny bok fra Therese G. Eide - skaperen av den populære serien: Intet nytt fra hjemmefronten.
Ny bok fra Therese G. Eide - skaperen av den populære serien: Intet nytt fra hjemmefronten.

Som mamma til tre har Therese G. Eide tegnet og fortalt om foreldrelivet i flere år. Stripeserien hennes «Intet nytt fra hjemmefronten» går i 33 ulike aviser og blader, og får stadig nye lesere. Derfor var det naturlig for Egmont å ville utgi en boksamling med hennes serie, men Eide hadde litt andre tanker:

– Jeg hadde lyst til å fortelle noe personlig om det å faktisk bli foreldre. Det er jo noe absurd i dette at vi kan velge å skape små mennesker, og deretter ha ansvar for dem i nesten 20 år. Og så kan vi like gjerne velge å ikke skape små mennesker, sier Eide.

Skap ditt eget foreldreskap
I boken «Foreldreskapet» har hun tegnet helt nye serier om hvorfor akkurat hun endte opp i morsrollen, og hva denne omveltningen medførte. Ispedd illustrerte råd, tips og morsomme guider til hvordan vordende småbarnsforeldre kan takle overgangen fra 2 til 3.


 – I serien min til vanlig er jo barna i barnehage eller på skolen, men i denne boken hadde jeg lyst til å fortelle noe personlig om det å bli foreldre i det tjueførste århundre. Ikke fordi jeg vet så mye bedre enn alle andre hvordan man takler den omveltningen, men fordi jeg tror mine erfaringer kan hjelpe litt. Til å le, til å senke skuldrene, og til kjenne seg igjen. Håper jeg da, utdyper Eide.

Trang fødsel
«Foreldreskapet» har mer enn to tredjedeler helt nytegnet materialet og jobbingen med boken har tatt tid og stadig endret seg. Redaktør Tonje Tornes har følgende å si om resultatet:

– Eide er en serieskaper som vil noe genuint med stripeserien sin. Hun vil rett og slett oppmuntre folk. Humor med mening er en vanskelig balansekunst, men de som behersker det smelter hjerter samtidig som lattermusklene bygges opp. Dette er humor som aldri er ment til å skape avstand, holde noen nede, eller erte, dette er humor som drar deg inn i en varm visuell klem, og lover deg at du både er god nok som du er, og at du fortjener litt slack, sier Tornes.

Redaksjonssjef Tormod Løkling i Egmont er enig med Tornes, og sier følgende om Eides seriemakeri.
– Hjertevarme og humor er vanligvis som en pressekonferanse med Bent Høie og planene om en god fest: De to elementene lar seg ikke kombinere. Likevel, i «Intet nytt fra hjemmefronten» klarer bergenske Therese G Eide å kombinere nettopp hjertevarme og humor, på en måte vi knapt har sett siden «Tommy og Tigern» av Bill Watterson. Med få streker og en fargepalett som har skrelt bort 90% av regnbuen, blir Therese Skytterprinsesse når det gjelder å ta småbarnslivet på kornet. Og gjenkjennelsesfaktoren er stor: selv om ikke alle har barn, kjenner vi jo alle noen som er uheldige nok til å ha det.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ny bok fra Therese G. Eide - skaperen av den populære serien: Intet nytt fra hjemmefronten.
Ny bok fra Therese G. Eide - skaperen av den populære serien: Intet nytt fra hjemmefronten.
Last ned bilde
Therese G. Eide er mamma til tre og bloggtegner om familielivet sitt. Mer eller mindre sannferdig
Therese G. Eide er mamma til tre og bloggtegner om familielivet sitt. Mer eller mindre sannferdig
Last ned bilde

Lenker

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom