Forbrukslån.no

Forbrukslån til sommerens prosjekt

Del

Fortsatte restriksjoner og usikkerhet rundt korona-situasjonen gjør at mange planlegger å tilbringe en sommer til i Norge. Da kan det være fristende å sette i gang med prosjekter man har planer eller drømmer om.

Når sommerferien tilbringes i Norge er det en gyllen mulighet til å pusse opp huset eller hytta. Foto: Istockphoto.
Når sommerferien tilbringes i Norge er det en gyllen mulighet til å pusse opp huset eller hytta. Foto: Istockphoto.

Mer farger på hytta

Når vi får ferie og ekstra fritid er det en gyllen anledning til å pusse opp hytta, bygge om huset eller gjøre andre ting som står på ønskelista.

Ifølge ifi.no, Informasjonskontoret for farge og interiør, er trenden nå at vi bruker litt mer farger på hytta. Det har lenge vært jordtoner som brunt, grått og svart som har dominert når nordmenn har innredet på hyttene sine, men nå slår vi oss mer løs.

Ifi forteller at de ser en trend der vi setter mer personlig preg på stedet hvor vi skal tilbringe ferier og helger. De har skrevet tips til fargevalg både på hytta og hjemme. Et av rådene de trekker fram er – ikke hør på hva venninna di mener, det er du som skal bo der!

Likevel påpeker de at mens det en stund har vært en trend med tydelige farger i boliger, er vi fortsatt litt mer forsiktige på hytta. De mener det kan ha sammenheng med et ønske om å bringe naturen inn. Av nye farger går det derfor i en del grønntoner.

Hytter ved sjøen får gjerne litt lysere farger enn de på fjellet, med innslag av lys blått og turkis. Ifi ser det som et utslag av havets farger, men påpeker at det finnes mange farger også i fjellet. Så det er ingen grunn til å føle begrensninger selv om man skal innrede fjellhytta.

Finansiere oppussingsplaner

Det er imidlertid ikke alltid man har tilstrekkelig oppsparte midler til å utføre slike prosjekter akkurat når man har tid til å gjøre det.

Et forbrukslån kan da være en praktisk løsning. Tradisjonelt brukes forbrukslån ofte til ulike typer oppussing, enten det er hjemme, på en hytte eller en båt. Andre hobbyprosjekter er også ofte en grunn til å søke om forbrukslån.

Totalkostnadene en del av prosjektet

Lånet må betales tilbake, så det er viktig å ikke låne mer enn man har råd til å betale. Forbrukslån har generelt relativt høy rente. Imidlertid variere den mye, derfor er det viktig å bruke tid på å finne det beste lånet.

Det er også viktig å se på totalkostnadene av lånet, og gjøre en nøye vurdering av om det er en kostnad man synes det er verdt å betale for å få gjennomført det ønskede prosjektet nettopp nå.

Når man på forhånd ser hva totalkostnadene av et forbrukslån vil være er det lett å regne de inn i totalkostnadene av hele oppussingsprosjektet.

Låneagenter

Ifølge nettstedet Forbrukslån går det fint an å skaffe seg et forbrukslån med effektiv rente som ligger under 10 prosent. På deres nettsider ser du flere råd om hvordan du går fram for å få lavest mulig rente på lånet. Der finner du også lånekalkulatorer som hjelper deg med å se hva lånet koster deg i måneden, samt hva det vil koste totalt.

En ekstra enkel måte å gjøre det på er å benytte en såkalt låneagent. Slike låneagenter søker for deg til en rekke banker samtidig. Det betyr at det holder for deg å fylle inn en søknad, og så blir den brukt til alle bankene. På den måten får du raskt inn mange tilbud, og kan lett velge det som tilbyr best rente.

Det er kostnadsfritt og uforpliktende å benytte en slik låneagent. Du forplikter deg ikke før du har signert en låneavtale med den banken du velger. Ta deg tid til å gjøre også forarbeidet med forbrukslånet nøye, så kan du glede deg over oppussingen uten bekymringer.

Bilder

Når sommerferien tilbringes i Norge er det en gyllen mulighet til å pusse opp huset eller hytta. Foto: Istockphoto.
Når sommerferien tilbringes i Norge er det en gyllen mulighet til å pusse opp huset eller hytta. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Forbrukslån.no

Forbrukslån.no
Forbrukslån.noForbrukslån.no er en portal for sammenligning og vurdering av lån uten sikkerhet, inklusive refinansieringslån. Her kan besøkende finne nøkkeltall knyttet til rentenivå, aldersgrenser, inntektskrav og lignende. 

Følg pressemeldinger fra Forbrukslån.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbrukslån.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forbrukslån.no