by:Larm

Forbildeprisen by:larm 2016

Del

Fredag 4. mars deles det ut fem Forbildepriser på by:Larm.18 unge, talentfulle artister fra hele Norge kjemper om de gjeve stipendene. Artistene er plukket ut av by:Larms egen jury, i samarbeid med stifterne av prisen, som er Norsk musikkråd/Frifond musikk og Norsk Tipping.

“Etter å ha lyttet til bokstavelig talt tusenvis av demoer, valgte jurymedlemmene ut et knippe artister som virkelig skiller seg ut i mengden. Alle disse er up-and-coming artister som jobber hardt for et gjennombrudd, og som nå får spille på by:Larm. Deres pågangsmot kombinert med deres talent, er noe av det som gjør dem til juryens utvalgte på årets festival. Vi er også fornøyde med at sjangerspredningen er så god,” forteller bookingsjef i by:Larm, Joakim Haugland. Og de nominerte er…!

BAYA (Sandvika)

Bright (Oslo)

Charlotte Dos Santos (Oslo)

DAGNY (Tromsø)

DRØM (Trondheim)

Farida (Gjøvik)

Frances Wave (Trondheim)

Gundelach (Oslo)

Hajk (Oslo)

Henrik the Artist (Oslo)

Hester V75 (Bergen)

hi tom (Trondheim)

Leonov (Oslo)

Magnus Bechmann (Sandvika)

Mats Wawa (Oslo/Kragerø)

Tempel (Oslo/Tønsberg)

Unnveig Aas (Oslo)

Whales & This Lake (Oslo/Surndal)

(byline) I fjor var det Broen som vant den aller gjeveste prisen og stipendet på 100 000 kroner. Foto: Oda Hveem

Det er Norsk Tipping og Norsk musikkråd/Frifond musikk som gir ut de fem Forbildeprisene. Frifond er en støtteordning som skal bedre de økonomiske rammebetingelsene for kreativ kulturutfoldelse i lokalsamfunnene, slik at flere kan få følge drømmene sine der de bor.  Å vinne en forbildepris skal motivere unge utøvere til å fortsette å satse på musikken, og å være gode rollemodeller for andre som ønsker seg en musikkarriere: ”De nominerte er på hver sin måte forbilder for andre unge talenter, fordi de allerede representerer et høyt musikalsk nivå og har kommet gjennom det smale nåløyet på by:larm. Vi tror vinnerne av årets Forbildepriser vil være motivatorer i sine lokalsamfunn,” sier spesialrådgiver Christin Sund i Norsk musikkråd (forvalter av Frifond musikk).

Heder, ære og penger

I fjor var det Trondheim-/Oslobandet Broen som vant den aller gjeveste prisen som Årets Forbilde, og et pengestipend på hele 100 000 kroner.  Det var ikke tilfeldig at akkurat dét bandet vant hovedprisen: ”Medlemmene av bandet, tross sin unge alder, har allerede vært med på å utvikle toneangivende band som Ósk, Snøskred, Your Headlights Are On, og den kritikerroste jazztrioen Moskus. Broen leker med sjangrer og presenterer en miks av hiphop, spoken word, surf og vestafrikansk rytmikk,” het det i begrunnelsen fra juryen.

I 2016 deles det ut til sammen 300 000 kr i prispenger, og pengene er fra en del av overskuddet i Norsk Tipping som er øremerket kulturformål. Sponsoransvarlig i Norsk Tipping, Pål Enger, har følgende å si om motivasjonen bak prisen: ”Norsk Tipping ønsker å sette fokus på alle de spennende talentene som finnes i norsk musikkliv. Utøvere som går egne veier og tør å satse, er utrolig viktig for at bredden av talentfulle låtskrivere og musikere skal vokse seg enda større. Alle fem artistene er verdige vinnere, og vi håper pengene bidrar til videre satsing på musikken.”

 

Forbildeprisene 2016 deles ut fredag 4. mars, og alle med delegatpass er hjertelig velkomne til å være med å heie frem de fem vinnerne!

Sted: Tono-teltet på Youngstorvet

Tid: Kl. 19 – 20

----

Om Norsk musikkråd

Norsk musikkråd – musikklivets nettverk – er et samarbeidsnettverk og en interesseorganisasjon for musikklivet i Norge. Organisasjonen har rundt 140 000 medlemmer, 33 medlemsorganisasjoner, 18 fylkesmusikkråd/kulturnettverk og 150 lokale musikkråd.

Om Frifond

Frifond er en støtteordning som skal gjøre det mulig å drive med det du har lyst til å drive med – der du bor. Frifond ble opprettet av Stortinget i 2000 for å bedre de økonomiske rammebetingelsene for demokratisk og frivillig aktivitet i lokalsamfunn. Frifond musikk forvaltes av Norsk Musikkråd og en stor del av Frifondmidlene kommer fra Norsk Tipping.

 

For mer informasjon om kåringen, eller intervjuavtaler, kontakt Norsk musikkråd v/ rådgiver Kjetil Lien Bjelke, tlf 22 00 56 00 / 902 03 064

Bilder

Om by:Larm

by:Larm
Schweigaards gate 34c
0191 Oslo

http://bylarm.no/
next BY:LARM: 2–5 March 2016

Følg saker fra by:Larm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra by:Larm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra by:Larm