Folketrygdfondet

Folketrygdfondet: Høy avkastning i første halvår 2021

Del

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 25 milliarder kroner i første halvår 2021. Avkastningen i halvåret var 8,62 prosent, som var 0,18 prosentpoeng bedre enn markedet. Kapitalen var 317 milliarder kroner ved utgangen av halvåret.

Adm. dir. Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg
Adm. dir. Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg

Statens pensjonsfond Norge

- Vi har hatt stabil oppgang i aksjemarkedet og økte forventninger til selskapenes lønnsomhet dette halvåret. Det har gitt oss høy avkastning, sier Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet.

I andre kvartal 2021 hadde Statens pensjonsfond Norge (SPN) en avkastning på 4,58 prosent, og det var 0,34 prosentpoeng bedre enn markedet.

Avkastningen for aksjeporteføljen var 7,03 prosent i andre kvartal. Det er 0,49 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for aksjer. Avkastningen til renteporteføljen var på 0,94 prosent, som var 0,13 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for renter.

- Vi har lykkes godt med aksjevalgene i kvartalet, sier Kjetil Houg.

De siste ti årene har avkastningen til SPN vært 9,10 prosent årlig. Det innebærer at Folketrygdfondet siste ti år har slått markedet med 0,64 prosentpoeng årlig.

Statens obligasjonsfond

Folketrygdfondet har fra 27. mars 2020 hatt ansvaret for forvaltningen av det gjenopprettede Statens obligasjonsfond. Statens obligasjonsfond utgjorde 50,5 milliarder kroner per 30.06.21 og hadde et resultat på 182 millioner kroner i perioden. Avkastning på investert kapital per 30.06.2021 var på 2,12 prosent.

- Aktiviteten til Statens obligasjonsfond har vært lav hittil i 2021 fordi markedet for kredittobligasjoner nå fungerer godt, med god kapitaltilgang fra andre investorer, sier Kjetil Houg.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Marika Burvald
Telefon 406 77 667
marika.burvald@ftf.no

Bilder

Adm. dir. Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg
Adm. dir. Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg
Last ned bilde

Lenker

Om Folketrygdfondet

Folketrygdfondet
Folketrygdfondet
Haakon VIIs gate 2
0123 Oslo

23 11 72 00http://www.folketrygdfondet.no

NEDLASTING, FOTO OG KONTAKTINFORMASJON:

FAKTA:

  • Folketrygdfondet er et særlovsselskap som forvalter Statens pensjonsfond Norge og Statens obligasjonsfond.
  • Statens pensjonsfond Norge og Statens pensjonsfond utland ("Oljefondet") utgjør Statens pensjonsfond.
  • Kapitalen i Statens pensjonsfond Norge investeres i aksjer og obligasjoner i Norge, Danmark, Finland og Sverige.
  • Kapitalen står som innskudd i Folketrygdfondet og investeres i Folketrygdfondets navn.
  • Referanseindeksen som er fastsatt av Finansdepartementet har 60 prosent i aksjer og 40 prosent i obligasjoner, fordelt på 85 prosent i Norge og 15 prosent i resten av Norden.

Følg pressemeldinger fra Folketrygdfondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Folketrygdfondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Folketrygdfondet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom