Folketrygdfondet

Folketrygdfondet har passert 300 milliarder kroner

Del

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 11,3 milliarder kroner i første kvartal 2021. Avkastningen var 3,9 prosent. Kapitalen var 303,4 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.

Adm. dir. Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg
Adm. dir. Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg

Positive utsikter i forbindelse med utrulling av covid-19-vaksiner og forventninger omvidere vekst førte til oppgang i aksjemarkedet og lavere kredittpremier i første kvartal 2021.

- Aksjemarkedet har klart seg godt på tross av en viss renteoppgang i perioden, sier Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet.

Statens pensjonsfond Norge

Avkastningen til Statens pensjonsfond Norge på 3,9 prosent var 0,2 prosentpoeng lavere enn referanseindeksen i første kvartal. Avkastningen for aksjeporteføljen var på 7,5 prosent i første kvartal. Det er 0,4 prosentpoeng lavere enn referanseindeksen for aksjer. Avkastningen til renteporteføljen var på -1,8 prosent, som var 0,3 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for renter.

- Etter en betydelig oppgang i aksjemarkedet har vi solgt aksjer i Statens pensjonsfond Norge for 22,6 milliarder kroner for å bringe aksjeandelen tilbake til 60 prosent av porteføljen, slik mandatet vårt krever. Dette er den største tilbakevektingen vi har hatt siden finanskrisen, sier Kjetil Houg.  

De siste ti årene har avkastningen på Statens pensjonsfond Norge vært 8,4 prosent årlig. Det innebærer at Folketrygdfondet siste ti år har slått markedet med 0,7 prosentpoeng årlig.

Statens obligasjonsfond

Folketrygdfondet har siden mars 2020 forvaltet Statens obligasjonsfond. Ved utgangen av kvartalet var markedsverdien av investert kapital 8,7 milliarder kroner. I første kvartal 2021 er det kjøpt obligasjoner for 446 millioner kroner. 

- I takt med en positiv markedsutvikling har vi trappet ned kjøpene av de sikreste utstederne i Statens obligasjonsfond, sier Houg.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Marika Burvald
Telefon 406 77 667
marika.burvald@ftf.no

Bilder

Adm. dir. Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg
Adm. dir. Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg
Last ned bilde

Lenker

Om Folketrygdfondet

Folketrygdfondet
Folketrygdfondet
Haakon VIIs gate 2
0123 Oslo

23 11 72 00http://www.folketrygdfondet.no

NEDLASTING, FOTO OG KONTAKTINFORMASJON:

FAKTA:

  • Folketrygdfondet er et særlovsselskap som forvalter Statens pensjonsfond Norge og Statens obligasjonsfond.
  • Statens pensjonsfond Norge og Statens pensjonsfond utland ("Oljefondet") utgjør Statens pensjonsfond.
  • Kapitalen i Statens pensjonsfond Norge investeres i aksjer og obligasjoner i Norge, Danmark, Finland og Sverige.
  • Kapitalen står som innskudd i Folketrygdfondet og investeres i Folketrygdfondets navn.
  • Referanseindeksen som er fastsatt av Finansdepartementet har 60 prosent i aksjer og 40 prosent i obligasjoner, fordelt på 85 prosent i Norge og 15 prosent i resten av Norden.

Følg pressemeldinger fra Folketrygdfondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Folketrygdfondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Folketrygdfondet

Folketrygdfondet 2. kvartal 2020: God avkastning fra aktiv forvaltning25.8.2020 10:30:08 CEST | Pressemelding

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 19,6 milliarder kroner i andre kvartal 2020. Avkastningen var 8,3 prosent. Kapitalen var 257 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet. Statens obligasjonsfond, som ble etablert 27. mars i forbindelse med koronaepidemien, utgjorde 3,7 milliarder kroner fordelt på 44 obligasjonslån ved utgangen av 2. kvartal.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom