Norled AS

Folkehelseinstituttet (FHI) har varslet Norled om at en passasjer på hurtigbåten MS Tyrving på sambandet Bergen-Rysjedalsvika med avgang klokken 1630 den 19. august, er bekreftet smittet av Covid-19.

Del

FHI opplyser til Norled at man anser risikoen for smittespredning som lav. Personer som opplever symptomer, bør sette seg selv i karantene og kontakte lokal helsetjeneste for oppfølging.

Tyrving ble fredag ettermiddag tatt ut av trafikk for å gjennomgå desinfisering og smittevask. Den planlagte avgangen klokken 1630 fra Bergen og Sogndal ble utsatt i påvente av at MS Teisten ble gjort klar som erstatningsfartøy. Teisten går fredag ettermiddag til Rysjedalsvika, og der vil det bli overgang til Frøya, som tar passasjerer videre i retning Sogndal.

På den aktuelle ruten 19. august var det 39 passasjerer med fra Bergen, i tillegg til et mannskap på fire personer. I Rysjedalsvika gikk 12 passasjerer av, mens seks kom på.

Norled bistår offentlige myndigheter med passasjerlister og avventer tilbakemelding fra myndighetene om eventuelle andre tiltak som vil være nødvendig i arbeidet med smittesporing. I samråd med helsemyndigheter vil det også bli vurdert om Norled-ansatte som var om bord skal testes for smitte.

Kontakter

Viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen, mobil 957 96 917
Kommunikasjonsrådgiver Hans-Christian Vadseth, mobil 91559619

Om Norled AS

Norled AS
Norled AS
Børehaugen 1
4006 Stavanger

https://www.norled.no/

Norled AS er et av landets største ferje og hurtigbåtrederier. Selskapet har 80 fartøy, og driver ferje- og hurtigbåtsamband fra Oslofjorden til Troms.

Norled har satset mye på nye fartøystyper og miljøvennlig teknologi, og har tatt frem løsninger som selskapet er alene om i verden.

Selskapet har mer enn 1.000 ansatte og omsetter for 2 milliarder kroner årlig. Selskapet har hovedkontor i Stavanger og kontorer i Bergen og Oslo.

Norled er eid av det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det canadiske selskapet CBRE Caledon Capital Management.

Følg saker fra Norled AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norled AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norled AS

Folkehelseinstituttet (FHI) har varslet Norled om at en passasjer på hurtigbåten MS Tyrving på sambandet Bergen-Rysjedalsvika med avgang klokken 1630 den 19. august, er bekreftet smittet av Covid-19.21.8.2020 16:26:46 CESTPressemelding

Tyrving ble fredag ettermiddag tatt ut av trafikk for å gjennomgå desinfisering og smittevask. Den planlagte avgangen klokken 1630 fra Bergen og Sogndal er derfor utsatt inntil videre, og Norled arbeider med å få et annet fartøy på plass. På den aktuelle ruten var det 39 passasjerer med fra Bergen, i tillegg til et mannskap på fire personer. I Rysjedalsvika gikk 12 passasjerer av, mens seks kom på. Norled bistår offentlige myndigheter med passasjerlister og i arbeidet med smittesporing. I samråd med helsemyndigheter vil det bli vurdert om Norled-ansatte som var om bord skal testes for smitte. Norled vil oppdatere hjemmesider og gjøre informasjon tilgjengelig for media etter hvert som vi mottar mer informasjon.

Turistruter åpner etter korona-utsettelse24.6.2020 08:30:00 CESTPressemelding

To av Norges mest populære turistruter med hurtigbåt åpner denne uken. Onsdag gikk første avgang både på ruten Bergen-Flåm og på Norheimsund-Eidfjord i Hardanger. Begge rutene vil operere med daglige avganger frem til 30. september. - Dette er en dag vi har gledet oss til. Fartøyene er klare og mannskapene har ventet lenge på å komme i gang. Vi vet at det blir færre utenlandske turister i år på grunn av korona-situasjonen, men regner med en stor økning av norske turister som vil oppleve flotte fjell og fjorder, sier regionsjef hurtigbåt i rederiet Norled, Bjørn Egil Søndenå. Turister utgjør 80 prosent av turisttallet på Hardanger-ruten og hele 95 prosent på ruten mellom Bergen og Flåm. Begge rutene har hatt stor trafikkøkning de siste årene, og fra 2012 til i fjor har passasjertallet på Bergen-Flåm doblet seg, til 70 tusen. Søndenå sier at korona-reglene gjør at man inntil videre vil kunne transportere om lag 50 prosent av maksimalt passasjertall. - Vi følger selvsagt alle regler om sm