BankID BankAxept

Følg handlevettreglene: Kom deg ut i «sonen» så fort du kan

Del
Desember er travel i butikkene, og den siste uken før jul er aller travlest. Kom deg ut så fort du kan, og bruk gjerne søndagen til å komme i mål med det meste. Her er de beste tidspunktene for innkjøp av gaver og mat til jul.
Unngå kø, følg handlevettreglene og kom deg ut i tide
Unngå kø, følg handlevettreglene og kom deg ut i tide

Ikke alle handler julegaver i juli. Nå er det innspurt for oss som skal ut i «sonen» i siste liten for å redde jula. Vil du unngå stress, bulking, knuffing og – i verste fall – julehat, følg handlevettreglene våre.

 Vær mentalt forberedt på mye folk i butikkene og pust med magen – det blir jul uansett, selv om ikke alt er perfekt. Har du fortsatt mye på handlelappen, så kom deg ut så fort du kan. Jo nærmere julaften, jo verre. Gå for søndag, eller velg morgenen eller kvelden i dagene før julaften. Unngå 22. desember bare, for det er Norges aller travleste handledag hvert eneste år, sier Kjetil Bøe, leder for BankAxept.

Er du i-siste-liten-person? Da bør du lese nøye her: Snik deg ut grytidlig på morgningen på lille eller selveste julaften. Da kan det fortsatt hende du får en grei opplevelse. Men styr unna å handle på julaften rett før stengetid, da er det rene galimatias, og denne strategien frarådes på det sterkeste.

Handlevettreglene for siste uken før jul:

  • Helligdager er best, handle gjerne på søndag (men hvis alle følger rådet, så....)
  • Unngå 22. desember, årets aller travleste handledag! Det ble gjort nesten 7 millioner kjøp 22. desember i fjor, blir det flere i år?
  • Handle bare på julaften hvis du må – du rekker knapt å pakke inn det du har kjøpt.
  • Hvis du kan, handle veldig tidlig eller ganske sent på dagen, dvs. før 11 og etter klokken 17. Unngå mellom 11 og 17.
  • Smil og pust, så blir det god stemning selv om det er litt kø. Vær raus med alle rundt deg, så blir det en god jul!

Se grafene (bilder)

Siste helgen før jul i 2021 (antall transaksjoner/kjøp per time)

Ukedagene før jul i 2021 (antall transaksjoner/kjøp per time)

Kontakter

Hege Steinsland
Kommunikasjonssjef BankID BankAxept

Bilder

Unngå kø, følg handlevettreglene og kom deg ut i tide
Unngå kø, følg handlevettreglene og kom deg ut i tide
Last ned bilde
2021 - siste helg før jul - antall kjøp time for time
2021 - siste helg før jul - antall kjøp time for time
Last ned bilde
2021 - ukedagene før jul - antall kjøp time for time
2021 - ukedagene før jul - antall kjøp time for time
Last ned bilde

Om BankID BankAxept

BankID BankAxept
BankID BankAxept
Dronning Eufemias gate 11
0150 Oslo

BankID og BankAxept er Norges mest brukte tjenester innen ID og betaling. Denne infrastrukturen som eies av banker i Norge leverer trygg og enkel betaling og innlogging for hele Norge.

BankAxept er Norges desidert mest brukte og kostnadseffektive betalingssystem. BankAxept har gjort Norge til verdens mest kontantløse samfunn og håndterer over 80 prosent av alle korttransaksjoner i fysisk handel. Nesten 9 av 10 betalinger skjer med tæpping av kortet. Butikkene foretrekker BankAxept på grunn av pris, stabilitet, sikkerhet og raskt oppgjør.

4,4 millioner nordmenn har BankID som brukes til alt fra nettbank, offentlige tjenester og private tjenester innenfor mange bransjer. BankID gir trygg og enkel identifisering og signering på nett, og brukes nær 1 milliard ganger i løpet av et år.

Følg pressemeldinger fra BankID BankAxept

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BankID BankAxept på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BankID BankAxept

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom