Statskog SF

Følg elgjakta fra mobilen

Del

Smeller det i nabolaget? Tusenvis av elgjegere er i gang på Statskogs jaktterreng. På elgbørsen kan du finne ut hvor godt de lykkes.

Foto: Christian Sletengen
Foto: Christian Sletengen

Statskog har jaktterreng i store deler av landet, og har over år digitalisert og forenklet rapporteringssystemene for jaktlagene. Den samme informasjonen brukes til å gi innsikt i elgjakt- og forvaltning hos Statskog.

- Åpenhet bidrar til mer faktabasert diskusjon og større tillit til forvaltningen. Dessuten gir det mulighet til å følge jakta tettere, uten at man er med selv, sier fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Statskog er landets største tilbyder av elgjakt, og det felles rundt 1100 elg på statsforetakets jaktområder årlig.

På Statskogs elgbørs kan du se hvor og når de skytes, samt slaktevekt og dyrekategori.

Her finner du elgbørsen: https://elgbors.statskog.no/

Kontakt Breisjøberget for mer informasjon om elgbørs, utviklingstrekk i elgbestanden og hvilke forvaltningsgrep han anbefaler.

I jaktsesongen 2021-2022 ble det felt 29 276 elg i Norge (SSB). Dette er det laveste registrerte fellingstallet på over 30 år. Fellingstallene har gått ned for alle fylker (unntatt Oslo).

Det felles flest elg i Innlandet (8066), deretter følger Trøndelag (7185) og Nordland (4236). De 10 kommunene hvor det ble felt flest elg i forrige jaktsesong er Steinkjer (779), Namsos (625), Trysil (590), Stor-Elvdal (473), Lierne (417), Vefsn (383), Nærøysund (379), Stjørdal (346), Rana (341) og Åmot (329).

Nøkkelord

Kontakter

Jo Inge BreisjøbergetFagsjef jakt og fiske

90 75 21 14 / 742 31 000

jib@statskog.no

Bilder

Foto: Christian Sletengen
Foto: Christian Sletengen
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg pressemeldinger fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom