Opplysningskontoret for frukt og grønt

FNs internasjonale år for frukt og grønt

Del

2021 er FNs internasjonale frukt og grønt år, med nesten 4 000 deltakere fra hele verden. Og 15. oktober skal den internasjonale dagen markeres verden over.

2021 er FNs internasjonale år for frukt og grønt
2021 er FNs internasjonale år for frukt og grønt

Året 2021 er en unik mulighet til å sette fokus på matvaresituasjonen i verden. Den internasjonale 5 om dagen-sammenslutningen AIAM5, der Opplysningskontoret for frukt og grønt deltar fra Norge, har vært pådriver for å få til dette viktige fokuset.

15. oktober skal den internasjonale dagen markeres verden over.

Hvis du vil se dette innholdet fra d3n3udvbogpuxv.cloudfront.net, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Frukt og grønnsaker er hjørnesteinen i et sunt kosthold – og vi skal bruke året til å fremme alle de gode egenskapene til frukt og grønt – og til å løfte frem alt det gode som gjøres i hele verdikjeden fra jord til bord.

Fire hovedmål ble fremhevet:

  • Helsefordelene ved å spise nok frukt og grønnsaker
  • Kampanjer for å fremme god helse og livsstil for alle
  • Å redusere matsvinn i hele verdikjeden
  • Å dele erfaringer med hverandre internasjonalt

Opplysningskontoret for frukt og grønt vil både før, under og etter 15. oktober gjøre forskjellige kampanjeaktiviteter rundt de fire hovedmålene.

- Vi ønsker å invitere alle hele verdikjeden i Norge til å ta i bruk denne muligheten til å markere dette året også i Norge, sier Guttorm Rebnes, Direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Den internasjonale 5 om dagen-sammenslutningen AIAM5

39 nasjonale og internasjonale organisasjoner fra 32 land jobber sammen for å øke forbruket av frukt og grønnsaker i den internasjonale 5 om dagen - sammenslutningen AIAM5.

I forbindelse med FNs internasjonale år for frukt og grønnsaker har 11 land tilknyttet AIAM5 utarbeidet et hefte på oppdrag fra FN. I heftet kan du lese landenes satsning rundt arbeidet med sine ulike 5 om dagen-konsepter.

Norge er ett av landene som har bidratt til dette heftet med sitt konsept 5 om dagen - barnehage.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

2021 er FNs internasjonale år for frukt og grønt
2021 er FNs internasjonale år for frukt og grønt
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Farsdag - gi far noe han trenger!9.11.2021 13:44:23 CET | Pressemelding

Gi far noe han trenger til farsdagen, for far trenger å spise mer frukt og grønt til alle dagens måltider! Undersøkelse, gjennomført av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) (*) , viser at menn spiser alt for lite frukt og grønt daglig. Menn spiser bare 2,8 enheter mot det anbefalte minimum som er 5 enheter om dagen (**). Det er kun 14,4 % av landets menn som spiser anbefalt daglig minimums mengde av frukt og grønnsaker.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom