FNs bærekraftsmål med eget hus under Arendalsuka

Del

Over 30 organisasjoner, private aktører og offentlige virksomheter inviterer til arrangementer knyttet til de 17 bærekraftsmålene i Torvgata 7 i Arendal sentrum.

Bærekraftsmål. Foto: Henning Hammer Torp
Bærekraftsmål. Foto: Henning Hammer Torp

– I realiteten har vi jo egentlig satt opp en ukeslang konferanse som til de grader viser den faktiske bredden i bærekraftsbegrepet, sier generalsekretær i FN-sambandet, Anne Cathrine Uteng da Silva.

Det er FN-sambandet og kommunikasjonsbyrået Trigger som har tatt initiativet til Bærekraftshuset i Torvgata 7. Daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen mener det er et behov for en arena som viser at bærekraftsbegrepet er større enn man kanskje opplever i offentligheten.

– Måten vi snakker om bærekraftsmålene er i seg selv en enorm kommunikasjonsutfordring, og da tenker jeg ikke på å få frem at isen smelter eller at det er enorme mengder plast i havet. Det å vise at bærekraftsmålene henger sammen, og er gjensidig avhengig av hverandre for å oppnås til det fulle bør være en prioritert oppgave for alle oss som jobber med kommunikasjon, sier hun. 

Uteng da Silva støtter lederen i Trigger. Hun mener at selv om Bærekraftshuset i Torvgata 7 på ingen måter tar for seg alle målene verdenssamfunnet skal nå, så er prinsippet om å vise at alt henger sammen med alt – også når det gjelder bærekraftsmålene – utrolig viktig.

Arendalsuka til i hele landet

Hvert år oppstår det diskusjoner om Arendalsuka er forbeholdt elitene, og ekskluderer grupper fra å ta del i den åpne diskusjonen. Kvam Kristoffersen deler ikke dette synet, selv om det koster mye å være synlig på en god måte.  

– Arendalsuka er og blir et verksted for politikk, for løsninger på samfunnsproblemer og dialog på tvers av sektorer. Når enkelte mener at mange stemmer ikke blir hørt, så er det vårt ansvar å bidra til at disse stemmene slipper til. 

Et av tiltakene Trigger og FN-Sambandet iverksetter er å overføre brorparten av arrangementene live på Facebook.

Gå inn på https://www.facebook.com/Baerekraftshuset/, og se hvilke virksomheter som  er  avholder eventer i Torvgata 7.

Om FN-Sambandet

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål i Norge. Målgruppene er alt fra skoleverket og mediene til publikum for øvrig. Vi har rundt 30 ansatte over hele landet, med kontor i de største byene. 

For ytterligere informasjon:

Ansvarlig for Bærekraftshuset i Torvgata 7, og rådgiver i Trigger, Johannes Fjose Berg. Tlf. 474 09 206 eller epost: johannes@trigger.no.

Bilder

Bærekraftsmål. Foto: Henning Hammer Torp
Bærekraftsmål. Foto: Henning Hammer Torp
Last ned bilde
Anne Cathrine Uteng da Silva og Bente Kvam Kristoffersen. Foto: Henning Hammer Torp
Anne Cathrine Uteng da Silva og Bente Kvam Kristoffersen. Foto: Henning Hammer Torp
Last ned bilde

Om Trigger

Trigger
Trigger
Torggata 15
0181 Oslo

+47 23 90 55 59http://www.trigger.no

Trigger er Norges første kommunikasjonsbyrå som har spesialisert seg innen fagområdet engasjerende kommunikasjon. Byrået ble etablert sommeren 2010, og består av en gruppe unge, engasjerte og kreative mennesker med bred kommunikasjons- PR og markedsfaglig bakgrunn fra noen av landets fremste kommunikasjonsmiljøer.

Følg saker fra Trigger

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trigger på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trigger

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom