FN-sambandet

FN-kino til Norge: "Under the Wire" er første film ut

Del

FNs regionale informasjonssenter (UNRIC), Kulturhuset og FN-sambandet presenterer filmen "Under the Wire" i samarbeid med den britiske ambassaden i Oslo, 28. mai klokken 18.00.

FN-kino kommer til Norge: FN-kino (UN Cinema) presenterer filmer for et europeisk publikum for å belyse problemstillinger knyttet til FNs bærekraftsmål og Agenda 2030. Konseptet har allerede hatt en rekke visninger i Finland og Sverige. Nå står Norge for tur, når FN-kino inntar Kulturhuset i Oslo.

Den 13. februar 2012 ankom krigskorrespondenten Marie Colvin og fotografen Paul Conroy det krigsherjede Syria. Målet var å rapportere om situasjonen til sivile fanget i den beleirede byen Homs, som var under angrep av den syriske hæren. Kun én av dem returnerte.

Filmen Under the Wire er basert på Paul Conroys bok med samme navn, og er en gripende fortelling om menneskers utrolige overlevelsesinstinkt i møte med overveldende motgang. Filmen gir et tankevekkende innblikk i krigsreportasjens brutale bakside, og viser hvor mye journalister må ofre for å belyse den grusomme virkeligheten.

Organisasjonene Reportere uten grenser og Committee to Protect Journalists anser Syria som det dødeligste landet i verden for journalister, nest etter Afghanistan (2018). Syrias borgerkrig har revet i stykker landets sosiale struktur, og både media og kulturliv er fylt av feilinformasjon og preget av selvsensur.

Filmen inneholder originalt videomateriale fra Conroy og Colvins reise til byen under beleiring, noe som bringer krigens grusomhet sjokkerende nærme publikum. Publikum advares om sterke scener.

Filmvisningen etterfølges av en paneldebatt: Filmregissør Chris Martin, syrisk borgerjournalist og en av filmens protagonister Wael al-Omar, korrespondent og filmskaper Anders Sømmer Hammer og Rune Ottosen fra UNESCO Norge. Debatten vil foregå på engelsk.

Filmvisningen er gratis, men krever at man er forhåndregistrert. Registrer deg her: https://bit.ly/2v3OFFc.

Språk: Engelsk, arabisk. Filmen har engelsk undertekst.
Varighet: 1 time, 35 min

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eysbjp3867U

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Anders Sømme Hammer. Foto: Aschehoug
Anders Sømme Hammer. Foto: Aschehoug
Last ned bilde
Rune Ottosen. Foto: Cappelen Damm
Rune Ottosen. Foto: Cappelen Damm
Last ned bilde

Om FN-sambandet

FN-sambandet
FN-sambandet
Storgata 33 A
0184 Oslo

22 86 84 00http://www.fn.no

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.