Fløte mest populært på norske jordbær
Fløte + jordbær = sant
En skål med jordbær, sukker og fløte er en selvskreven sommerdessert. Siden høysesongen ofte inntreffer samtidig med at mange starter sommerferie, er det mange som har gode ferieminner knyttet til serveringen av bær og meieriprodukter.
– Kombinasjonen av jordbær og fløte er uslåelig om sommeren. At noe så enkelt smaker så godt tror jeg handler om at dette er norske råvarer på sitt beste. Når råvarer av høy kvalitet får fokus smaker det som regel godt, og samtidig smaker det akkurat slik det gjorde i barndommen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Fra dessert til hverdagsmåltid
I undersøkelsen svarer 19 % at de synes bærene smaker best med vaniljeis, deretter kommer vaniljesaus (7 %), melk (5 %), og rømme, yoghurt og kvarg (4 %). Å bytte fløte med magrere produkter som yoghurt, kvarg eller melk er imidlertid ikke så dumt. Et slikt bytte gjør også at man kan kose seg med bær på en sunn måte hver dag gjennom hele sommeren.
– Å lage for eksempel en smoothie av norske bær og magre meieriprodukter gir påfyll av flere viktige næringsstoffer, blant annet C-vitaminer, B-vitaminer, kalsium og jod. Med en slik smoothie spiser du i tråd med kostrådene som anbefaler å spise mye bær, i tillegg til at du får i deg 1 av helsemyndighetenes 3 anbefalte porsjoner magre meieriprodukter om dagen, sier ernæringsrådgiveren.
Her finner du oppskrift på jordbærsmoothie.
Spørsmål: Sommer er tid for norske jordbær. Hva synes du smaker best på jordbærene?
Fløte |
37 % |
Vaniljeis |
19 % |
Vaniljesaus |
7 % |
Melk |
5 % |
Rømme, yoghurt, kvarg |
4 % |
Pisket krem |
4 % |
Smaker best uten noe på |
19 % |
Annet |
5 % |
Landsrepresentativ undersøkelse utført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i juni 2022. 1057 intervjuer.
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nyt kakao med god samvittighet i påsken26.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.
Ta med grove vafler i matpakken på mandag22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.
Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt18.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i eget kosthold.
Salget skjøt i været etter TikTok-trend7.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal av 2023 økte salget med 35 prosent – og det var det særlig én årsak til.
2023 ble et godt år for norsk melk og andre meieriprodukter30.1.2024 18:42:32 CET | Pressemelding
Et meget godt 4. kvartal gjorde at 2023 ble et vellykket år for norske meieriprodukter. Årets siste kvartal endte med økt salgsvolum i alle kategorier, også for melk som har hatt en jevn nedgang over tid. Spesielt bidro økning i salget av helmelk og syrnet melk med smak til suksessen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom