FagforbundetFagforbundet

Flertall sa ja til lønnsoppgjøret i kommunene

Del

Et tydelig flertall de av LO Kommunes medlemmer som stemte har sagt ja til årets lønnsoppgjør i kommunene (KS). Samtididig var det et markant antall medlemmer som ikke var fornøyde med oppgjøret og stemte nei.

– Vi er glade for at flertallet av medlemmene har tatt inn over seg alvoret som pandemien har satt oss i og akseptert at dette ble et unntaksår, også lønnsmessig. Norsk økonomi har fått en alvorlig knekk, noe som merkes i hele arbeidslivet, også i offentlig sektor. Nå står kampen om å bevare arbeidsplassene og unngå nedskjæringer og permitteringer for så mange medlemmer som mulig, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

Hun legger til at Fagforbundet merker seg signalet fra det store antallet medlemmer som valgte å si nei til oppgjøret.

– Medlemmene er i sin fulle rett til å si sin mening om oppgjøret gjennom uravstemningen som nettopp er avsluttet. Det er ingen tvil om at vi hadde ganske andre forventninger før pandemien rammet oss, enn det resultatet vi nå måtte legge fram for medlemmene. Vi har sagt det før og sier det gjerne igjen, det er lov å være skuffet over årets lønnsoppgjør, ikke bare i kommunesektoren, men i store deler av arbeidslivet, sier hun.

Når en såpass stor andel har stemt nei, er det også et tydelig signal om at fagarbeiderne og andre av våre medlemmer mener at de fortjener et lønnsløft i kommende oppgjør. Dette vil vi ta med oss, og dette bør også arbeidsgiverne merke seg, fortsetter hun.

LO Kommune består av Fagforbundet, Fellesorganisasjonen (FO) Skolenes landsforbund (SL) Creo og El og IT-forbundet.

Kontakter

For nærmere opplysninger: Daglig leder i LO Kommune Pål Skarsbak. 915 81 697

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 390 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom