NorgesGruppen

Flere velger alternativer til kjøtt

Del

Ferske salgstall fra NorgesGruppen viser at flere og flere handler vegetariske og veganske produkter i våre butikker. Hittil i år har disse produktene vokst med 20 prosent mot fjorårets tall.

Vegetar- og veganprodukter blir stadig mer populært, men utgjør fremdeles en liten del av totalsalget.

-Vi har solgt over 4 millioner vegetarprodukter hittil i år. Det er mer enn i fjor, men totalt sett utgjør vegetar og veganske produkter en liten andel av den totale omsetningen, forklarer leder for innovasjonsavdelingen i NorgesGruppen, Kristine Hartviksen. 

Hun legger til at de her bare har regnet med produkter som er merket som vegetariske eller veganske.

-Brød, frukt og grønt, kokosmelk eller kikerter er for eksempel ikke tatt med i disse beregningene selv om det er kjøttfrie eller plantebasert.

Vegansk is og saftige burgere

Over 60 prosent av salget er alternativer til tradisjonelle meieriprodukter. Særlig vegansk is har hatt en god vekst de siste årene.

-Hittil i år er det solgt over 250.000 pakker med vegansk is. Dette inkluderer både dessertis, småis og multipacks, sier Hartviksen.

Salget av Folkets frossenpizza med grillet Oumph har vært en stor suksess, og er den mestselgende blant vegetarprodukter fra frysedisken. Totalveksten her var på hele 24 prosent mot fjoråret. Nå som grillsesongen er i gang inntar også nye vegetarburgere markedet.

- Både Oumph, Hälsans kök og Beyond Burger er populære. Kvaliteten på denne type burgere har blitt vesentlig bedre, og de er mye saftigere enn de tradisjonelt har vært, forklarer Hartviksen.

Urbane og unge handler mest plantebasert

Vegetar og veganprodukter er mest populært hos aldersgruppen under 30 og 30-39.

-Vi ser at det er en klar trend bland unge og urbane å spise mer plantebasert. Oslo og Trondheim er de byene vi selger mest vegetar og veganske produkter, forklarer Hartviksen.

En rapport fra Menon Economics (2019) viser at konsumenter i økende grad er oppmerksomme på sammenhengen mellom matvaner, helse og miljø og klima. Hartviksen kan langt på vei bekrefte denne beskrivelsen.

-Vi opplever at våre kunder stadig blir mer bevisste på disse utfordringene, og det ser vi også på salgstallene, sier hun.

NorgesGruppen har i dag et sted mellom 250 og 300 vegetar- og veganprodukter i sitt sortiment, og økt salg av disse produktene er i drevet av nylanseringer og eksisterende produkter.

Kontakter

Dyveke Elset
Kommunikasjonsrådgiver bærekraft
+48203471
dyveke.elset@norgesgruppen.no

Bilder

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Karenslyst Allé 12-14
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Våre medarbeidere står på hver dag for å gjøre morgendagens handel billigere og bedre, inspirere til gode matopplevelser, og bidra til grønne og sunne valgmuligheter.

Vi har ulike kjedekonsepter i det norske markedet; lavprisbutikker, supermarkeder og distriktsbutikker. Vi tilbyr også netthandel. Våre konsepter i dagligvare er KIWI, MENY, SPAR og Joker. Deli de Luca, MIX og Jafs er servicehandelskonseptene.

1834 dagligvarebutikker over hele landet, hvorav 1009 er kjøpmannseide, tilbyr mat- og drikkevarer fra hele spekteret av store internasjonale leverandører til norske lokale leverandører. Effektiv varelevering gjennom ASKO og et godt vareutvalg skal sikre kjøpmenn over hele landet et godt driftsgrunnlag.

NorgesGruppen sysselsetter 28 000 ansatte i egeneid virksomhet og nærmere 41 000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes.

Følg saker fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom