AffiliJet

Flere søker informasjon om refinansiering

Del

Forrige uke hevet Norges Bank styringsrenten med hele 0,5 prosentpoeng. Dette var den tredje doble rentehevingen på rad. Når styringsrenten settes opp så påvirker dette alle typer lån på sikt. Dette gjelder alt fra boliglån til lån uten sikkerhet, som forbrukslån og kredittkort. For mange kan det være en bra løsning å refinansierer for å få ned kostnadene.

Flere søker informasjon om refinansiering på nett.
Flere søker informasjon om refinansiering på nett.

Stadig flere søk relatert til refinansiering

En stadig mer populær måte å få bedre økonomisk kontroll er å refinansierer. Refinansiering kan senke kostnader og kan være en bra bra strategi for å redusere kostnader knyttet til lån.

I august i år var det hele 46 850 søkninger som inneholdt søkeordet refinansiering ifølge estimerte tall fra Google. Sammenlignet med samme tid i 2021 så lå søkevolumet på 32 980 søk. Dette er ikke en uventet økning med tanke på økte kostnader knyttet til renteheving, dyrere strøm og økning i matvarepriser. 

Rentehevingen påvirker mange

Forrige uke hevet Norges Bank styringsrenten med hele 0,5 prosentpoeng. Dette var den tredje doble rentehevingen på rad. Ifølge Sentralbanksjef Ida Wolden Bache er det sannsynlig at styringsrenten fortsetter oppover i løpet av vinteren. Den forventes å lande på rundt 3 prosent i løpet av vinteren.

Norge er det landet i Norden der flest antall innbyggere eier bolig og dermed også har boliglån. Men dyrere renter påvirker ikke bare boligeiere med lån, når styringsrenten settes opp så påvirker dette alle typer lån på sikt. Renteoppgangen vil også merkes på lån uten sikkerhet, som forbrukslån, smålån og kredittkort.

3 måter å refinansiere på:

  • Refinansiering med sikkerhet i bolig - Det beste alternativet er å refinansiere med sikkerhet i bolig. Selv om boligprisene har gått ned på grunn av renteøkningen så er det mange som har boliger som fremdeles er verdt mye mer enn boliglånet. Når du refinansierer med sikkerhet i bolig baker du inn eventuelle lån uten sikkerhet som forbrukslån og kredittkort i et lån med sikkerhet i bolig. Resultatet blir ofte mye lavere rente og mindre utgifter.
  • Refinansiering uten sikkerhet - Har du ikke rom for å refinansiere med sikkerhet i bolig så kan en refinansiering uten sikkerhet gi god effekt om du har mange rentebærende kredittkort og smålån. Da refinansierer du disse i et nytt større lån uten sikkerhet og får ned de månedlige utgiftene. Med bare ett lån å forholde seg til gir dette en bedre økonomisk overblikk.
  • Refinansiering med betalingsanmerkninger - Har det gått så langt som inkasso og betalingsanmerkninger? Det finnes banker som er villige å se på situasjonen din. Ofte krever disse sikkerhet i bolig, og at du viser en vilje til å jobbe aktivt for å forbedre din økonomiske situasjon.Denne typen lån kalles også for omstartslån. 

Effektiv måte å rydde opp i økonomien

Refinansiering av forbrukslån og andre dyre smålån er en effektiv måte å minske de totale månedlige kostnaden. Når man refinansiere dyre smålån i et nytt lån får man både færre faktura avgifter og ofte også lavere rente på det nye lånet. Med bare ett lån å forholde seg til gir en refinansiering også bedre økonomisk overblikk.

Refinansieringslån har tidligere vært de tradisjonelle bankenes arena men stadig flere nye aktører kommer på banen. Det er derfor viktig å sammenligne ulike muligheter før man velger, så man er sikker på at man finner det beste alternativet.

Nøkkelord

Bilder

Flere søker informasjon om refinansiering på nett.
Flere søker informasjon om refinansiering på nett.
Last ned bilde

Om AffiliJet

AffiliJet
AffiliJetAffiliJet driver sammenligningstjenester innen områdene forbrukslån, kredittkort, rabattkoder, strøm og refinansiering. Vårt mål er å gjøre det lettere for forbrukere å gjøre smarte økonomiske valg. AffiliJet, som er en del av Rocket Revenue, samarbeider med flere store mediehus i Norge og Sverige og har også egne nettsider innen finans. 

Følg pressemeldinger fra AffiliJet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AffiliJet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AffiliJet

Black Week er snart her - vil vi handle like mye som før?11.11.2022 14:22:50 CET | Pressemelding

Singles Day, Black Friday og Cyber Monday er alle viktige dager for julehandelen men med mindre kjøpekraft, økte renter og skyhøye strømregninger er det forventet av vi holder noe tilbake på shopping i år. Flere butikksjefer har ytret uro for at det kan få store konsekvenser for julehandelen og er kritisk til at Norges Bank har valgt å gjennomføre flere renteøkninger så tett etter hverandre.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom