Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Flere ansatte smittet i Drammen fengsel

Del

Drammen fengsel og kriminalomsorgens region sør arbeider nå med å sikre driften i fengselet etter et utbrudd av Covid-19.

Drammen, 06. november 2020 

Flere ansatte er smittet, men så langt ingen innsatte. Flere av fengselets ansatte er også i karantene, samt en innsatt. Av hensyn til sikkerheten kan kriminalomsorgen ikke gi konkrete tall om hvor mange ansatte eller hvor stor andel som er smittet. Det er ikke kjent hvordan smitten har kommet inn i fengselet.

Ansatte som er i karantene eller som er hjemme med symptomer er enten testet eller har bestilt test.

Fengselet og kriminalomsorgen sør arbeider nå for å sikre en fortsatt forsvarlig drift av fengselet, også om antallet smittede skulle komme til å øke. Ansatte overføres fra andre fengsler for å opprettholde driften. Drammen fengsel har høyt sikkerhetsnivå og plass til 54 innsatte. I øyeblikket er det 45 innsatte.

Fengselet har som hovedregel nå stanset alle besøk, permisjoner, nyinnsettelser og fremstillinger. Også skole og verksted er stengt inntil videre. Det vurderes også fremskutt løslatelse av innsatte. Politiet, Drammen kommune og Fylkesmannen i Viken holdes løpende orientert om situasjonen.

Pårørende kan henvende seg til kriminalomsorgens pårørendetelefon, tlf. 40 43 88 88 mellom kl. 10-17 lørdag og søndag 7. og 8. novemberfor generell informasjon om situasjonen. Personopplysninger eller spesifikk informasjon om innsatte og ansatte vil ikke bli gitt ut.

For øvrig henviser vi til kriminalomsorgen.no for de til enhver tid tilgjengelige oppdateringer om situasjonen.

Nøkkelord

Kontakter

Mediehenvendelser rettes til regiondirektør for kriminalomsorgens region Sør-Øst, Rita Kilvær, e-post rita.kilvaer@kriminalomsorg.no, telefon 957 21 493.

Alternativt, for videreformidling av kontakt, kommunikasjonsdirektør i Kriminalomsorgsdirektoratet, Paal Espen Hambre, paal.espen.hambre@kriminalomsorg.no, mob 414 01 414.

Lenker

Om Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Solheimsgata 21
2000 Lillestrøm

404 38 800http://www.kriminalomsorgen.no

Følg pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom