Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren til Svolvær

Del

Fiskeriminister Harald T. Nesvik reiser til Svolvær i morgen for å møte algerammede oppdrettere.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik møter algerammede oppdrettere.
Fiskeriminister Harald T. Nesvik møter algerammede oppdrettere.

- Jeg har stor medfølelse med de som står oppe i denne situasjonen.  Jeg ønsker å møte dem for å se og høre hvordan de står på for å håndtere dette. I tillegg vil jeg forsikre meg om vi fra myndighetenes side bidrar med den praktiske tilretteleggingen som er nødvendig, eller om det er noe mer vi kan gjøre nå, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik

Algeoppblomstringen i Nord-Norge har rammet flere oppdrettere. Tall fra Fiskeridirektoratet viser at de giftige algene har tatt livet av 13 200 tonn i Nordland og Troms. Det tilsvarer rundt 7,7 millioner oppdrettslaks. Det er til dels høye konsentrasjoner av alger i flere områder i både Troms og Nordland, og myndighetene har full beredskap.

- Dette er en svært alvorlig situasjon. Det er store økonomiske verdier som går tapt i disse dager. I tillegg skal vi ikke glemme at algene gjør at fisken ikke får puste, og at dette også er en tragedie med tanke på dyrevelferden, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Fiskeriministeren skal delta på et medlemsmøte i regi av Sjømat Norge. Her vil alle oppdretterne som er rammet være representert. Møtet er åpent for pressen. Nesvik skal også være med Fiskeridirektoratets båt "Rind". Her skal de ta vannprøver, og besøke et oppdrettsanlegg.

  • Hva: Møte i regi av Sjømat Norge.
  • Når: Mandag 27. mai kl 13:00.
  • Hvor: Thon hotell Lofoten.

For flere detaljer om programmet, ta kontakt med kommunikasjonssjef Martine Røiseland i Nærings- og fiskeridepartementet, mobil 97055024, e-post: mrd@nfd.dep.no

Les mer

Kontakter

Bilder

Fiskeriminister Harald T. Nesvik møter algerammede oppdrettere.
Fiskeriminister Harald T. Nesvik møter algerammede oppdrettere.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom