Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren til London

Del

Brexit, fiskeriforvaltning og sjømathandel er tema når fiskeriminister- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen møter sin britiske kollega George Eustice onsdag.

Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen
Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen

For første gong møter fiskeri-  og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen sin britiske kollega George Eustice. På agendaen står mellom anna korleis brexit vil påverke forvaltning av fisk og handel med sjømat.

– Med Storbritannia ute av EU går Norge frå å møte ein til to motpartar i Nordsjøen. Difor vil vi starte dei trilaterale forhandlingane om våre felles bestandar så fort som mogeleg, seier Sivertsen.

Dagens fiskeriavtale med EU omfattar forvaltninga av fellesbestandar i Nordsjøen, om gjensidig soneåtgang for fiske av ulike fiskeslag og om kvotebytte.

Viktig marknad

 I 2019 blei det eksportert 159.000 tonn sjømat til Storbritannia, til ein verdi av 6,4 milliardar kroner. Det gjer Storbritannia til den femte største marknaden for norsk sjømat.

– Samstundes vil vi arbeide for at handelen kan fortsette som i dag, og for at marknadsåtgangen for sjømat til Storbritannia blir den same, seier Sivertsen.

Program

14.00    Møte med George Eustice, Minister of State, DEFRA


Bilder

Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen
Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Ny mateksportforskrift skal gjøre det enklere for sjømatnæringen13.7.2020 13:45:02 CESTPressemelding

Nærings- og fiskeridepartementet har sammen med Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet fastsatt en ny mateksportforskrift som gjelder all norsk mat. Dette skal gjøre det lettere for sjømatnæringen å få oversikt over hvilke regler man skal forholde seg til ved eksport av all sjømat. Dette vil bidra til et mer forutsigbart system for produsenter og eksportører i næringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom