Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren til Lofoten

Del

Skrei, tang, kval og tørrfisk står på menyen når fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen besøker Leknes torsdag og Svolvær fredag.

– Det er skreisesong, og då er Lofoten staden å være. Eg ser fram til å møte næringa langs kysten og til å feire nasjonalfisken vår, seier Sivertsen.

Fiskeri- og sjømatministeren startar torsdagen på Lofotprodukter, ein del av Insula-konsernet som satsar på foredling av sjømat av høg kvalitet, før han skal besøke den lokale gründerbedrifta Lofoten Seaweed, som lager produkt av tang og tare. Om kvelden skal han halde innlegg og delta på NHO Nordlands skreimølje.

Fredag går turen først til den familieeigde bedrifta Ellingsen Seafood på øya Skrova, som driv med lakseoppdrett, kval og tørrfisk, og vidare til forskings- og rådgivingsbedrifta Salt.

– Denne regionen har livnæra seg av havet i mange hundre år. Breidda av desse verksemdene visar korleis tradisjonane både blir tatt vare på og utvikla vidare, seier fiskeri- og sjømatministeren.

Program

Torsdag 20. februar

11.45 Besøk på Lofotprodukter

13.15 Besøk på Lofoten Seaweed

18.00 NHO Nordlands skreimølje

Fredag 21. februar

09.30 Besøk på Ellingsen Seafood på Skrova (avreise frå Svolvær 08.30)

12.00 Besøk på Salt

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Ny mateksportforskrift skal gjøre det enklere for sjømatnæringen13.7.2020 13:45:02 CESTPressemelding

Nærings- og fiskeridepartementet har sammen med Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet fastsatt en ny mateksportforskrift som gjelder all norsk mat. Dette skal gjøre det lettere for sjømatnæringen å få oversikt over hvilke regler man skal forholde seg til ved eksport av all sjømat. Dette vil bidra til et mer forutsigbart system for produsenter og eksportører i næringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom