Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren til Ålesund

Del

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik skal halde innlegg på arrangementet Ombordfryst 2020 torsdag 9. januar i Ålesund.

Foto: Øyvinn Myge
Foto: Øyvinn Myge

– Havfiskeflåten har bidratt til at vi i fjor passerte 107 milliardar kroner i eksportverdi. Og med ein proff fiskeflåte har vi eit utmerka utgangspunkt for å forsette veksten, slik at vi kan skape fleire lønsame arbeidsplassar, seier fiskeri- og sjømatsminister Harald T. Nesvik. 

Temaet for innlegget er dei politiske rammevilkåra for havfiskeflåten. Dette gjeld blant anna regjeringa si satsing på fleire trygge, attraktive og lønsame arbeidsplassar i sjømatnæringen og sjømatindustrien. Nesvik vil blant anna snakke om ombordfryst fisk, korleis verdiskaping i fangsleddet kan aukast, heilårlege arbeidsplassar i fiskeindustrien, og fiskeriforvaltning internasjonalt.

Når: kl. 10.00

Kor: Scandic Parken Hotel, Storgata 16, 6002 Ålesund

Pressekontakt: Martine Røiseland, tlf. 970 55 024

Nøkkelord

Bilder

Foto: Øyvinn Myge
Foto: Øyvinn Myge
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Ny mateksportforskrift skal gjøre det enklere for sjømatnæringen13.7.2020 13:45:02 CESTPressemelding

Nærings- og fiskeridepartementet har sammen med Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet fastsatt en ny mateksportforskrift som gjelder all norsk mat. Dette skal gjøre det lettere for sjømatnæringen å få oversikt over hvilke regler man skal forholde seg til ved eksport av all sjømat. Dette vil bidra til et mer forutsigbart system for produsenter og eksportører i næringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom