Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren i møte med sin danske kollega

Del

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen hadde torsdag digitalt møte med sin danske kollega Rasmus Prehn, om markedsadgang for norsk sjømat til EU og fiskeriavtalene med EU og Storbritannia.

- Det var nyttig å drøfte fiskeriavtalene med EU og Storbritannia, som betyr mye for både norske og danske fiskere. Vi diskuterte også flere andre saker, som handelspolitiske spørsmål, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.  

Norge og EU er nå enige om en kvoteavtale for 2021, som blant annet omfatter kvotebytte og gjensidig adgang til hverandres farvann.

Godt samarbeid

Norge og Danmark har en lange tradisjoner for å samarbeide på fiskeriområdet og deler ressurser båre i Nordsjøen og Skagerrak.

- Vi legger vekt på å ha et godt samarbeid med vår nærmeste naboer rundt Nordsjøen og ikke minst i Skagerrak. Da er Danmark en helt sentral partner for oss, sier Ingebrigtsen.

Norge eksporterer betydelige mengder sjømat til Danmark.

- Vi er enige om å ha en god dialog om spørsmål knyttet til handel og marked fremover, sier Ingebrigtsen.

 På agendaen sto også utfordringer for sjømateksporten som følge av koronapandemien, fokus på fangstdokumentasjon og veiing.

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Begrenset utvidelse av unntaksordningen for strengt nødvendig utenlandsk arbeidskraft for flere bransjer13.4.2021 13:30:00 CEST | Pressemelding

Norsk næringsliv er avhengig av utenlandsk arbeidskraft som utfører arbeid som er avgjørende for å opprettholde aktiviteten i norske virksomheter. Fra 14. april utvides den søknadsbaserte innreiseordningen (unntaksordningen) til å inkludere personell som er strengt nødvendig for å unngå driftsstans i prosjekter eller virksomheter på tvers av bransjer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom