Fiskebåt

Fiskebåt er glad for at helikopterbase er landet

Del

- Å få en base for redningshelikopter i Tromsø er svært viktig for beredskapen for fiskere og andre sjøfolk. Vi er derfor svært glade for at regjeringen nå har landet denne saken, sier avdelingsleder i Fiskebåt, Tor Are Vaskinn.

Foto: Odd Kristian Dahle.
Foto: Odd Kristian Dahle.

Prisen for den nye redningshelikopterbasen i Tromsø er på 1,8 milliarder kroner fordelt over seks år. Det er to tilbydere til tjenesten, Lufttransport og CHC. Neste uke blir det bestemt hvilket selskap som får anbudet. 

- Det har vært et hull i beredskapen mellom Banak og Bodø, så det er på høy tid at dette kommer på plass. Avstanden mellom de to basene i Nord-Norge er for stor, og en base i Tromsø vil korte ned tiden vesentlig fra alarmen går til et helikopter kan være på plass hos nødstedte i Troms, sier Vaskinn.

Fiskebåt har sammen med blant annet Fiskarlaget og Norges Sjømannsforbund støttet at basen bør legges til Troms, og har lagt redningsfaglige argumenter til grunn her.

- Vi har hele tiden vært opptatt av at basen må plasseres der den kan gjør mest nytte, både med hensyn til nærhet til de som skal reddes og nærhet til de ressurser som det kan bli bruk for i et redningsoppdrag. Ut fra slike vurderinger er en plassering i Tromsø riktig, sier Vaskinn.

Han viser til at det finnes en rekke viktige ressurser i Tromsø, som vil gjøre redningsarbeidet mer effektivt.

Følgende ressurser finnes i Tromsø:

Nordligste RITS-beredskap som består av dedikerte og spesialtrent brannvesen utstyrt for å slukke brann på fartøy i rom sjø

Redningsskøyte

Nordligste redningsdykker-beredskap

9 redningshund-ekvipasjer er lokalisert i Tromsø

Snøskredkompetanse (Norsk folkehjelp, politi og Røde Kors) 

Nordligste alpine redningsgruppe 

Politiets Utrykningsenhet (UEH)

Nordligste kuvøseteam

ECMO (Transportabel hjerte- og lungemaskin)-team

Kontakter

Bilder

Foto: Odd Kristian Dahle.
Foto: Odd Kristian Dahle.
Last ned bilde
Tor Are Vaskinn, avdelingsleder i Fiskebåt.
Tor Are Vaskinn, avdelingsleder i Fiskebåt.
Last ned bilde

Om Fiskebåt

Fiskebåt
Fiskebåt
Røysegata 15
6003 Ålesund

70 10 14 60http://www.fiskebat.no

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder. 

Følg pressemeldinger fra Fiskebåt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fiskebåt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom