Fire av fem beslutningstagere sier investeringer i dataanalyser og AI er kritisk for å skape vekst

Del

En fjerdedel av beslutningstagere tror derimot ikke de klarer å utnytte det fulle potensiale i dataanalyser.

En fersk undersøkelse viser at fire av fem konsernsjefer ser viktigheten av data, avanserte analyser og AI for å skape vekst. De sier også at dette vil være et fokusområde for investeringer i året som kommer for å kunne ta raskere, mer pålitelige og mer informerte beslutninger.

– Stadig flere bedriftsledere innser at veksten i eget selskap vil være avhengig av fleksibilitet og evnen til å utvikle seg i takt med, om ikke raskere enn markedet. For å oppnå dette er man avhengig av evnen til å oppdage, utnytte og tilpasse seg nye innovasjoner og muligheter, sier Per Ivar Kristiansen, salgsdirektør i Experian.

Studien ble gjennomført av Forrester Consulting, på vegne av Experian, og består av svar fra over 700 beslutningstagere over hele Europa, Afrika og Midtøsten. Undersøkelsen viser at det til tross for at konsernsjefene systematisk satser på å forbedre kundetilfredsheten, oppgir likevel rundt halvparten at de har økende kostnader når det kommer til kundeanskaffelse og kundebevaring.

Utdatert teknologi og mangel på data for å ta riktige beslutninger, skaper flere utfordringer. Mer enn en fjerdedel (28%) oppgir at de er usikre på om de kan tilby sømløse kundeopplevelser. Tilsvarende svarer 26 prosent at de ikke tror de klarer å utnytte mulighetene som ligger i avanserte analyser.

–  Både store og små virksomheter oppgir at de har behov for et så stort datagrunnlag som mulig, samtidig som de er utstyrt med et godt analyseverktøy, nettopp for å kunne indentifisere muligheter og utfordringer. På den måten er de forsikret om at de kan betjene sine kunder på best mulig måte. Som en strategisk partner er dette kritiske utfordringer vi kontinuerlig hjelper våre kunder med, legger Kristiansen til.

Om undersøkelsen

Forrester Consulting jobber på vegne av Experian. De har kartlagt mer enn 700 beslutningstagere fra hele Europa, Afrika og Midtøsten, med innflytelse eller ansvar for kundedata, analyse, risiko og SMB-tjenester.

Pressekontakt:

Per Ivar Kristiansen, salgsdirektør i Experian

93009713

Bilder

Om Experian

Experian
Experian
Karenslyst Allé 6
0278 Oslo

+47 815 55 454http://www.experian.no/

Om Experian

Vi er verdens ledende leverandør av data, analyser og statistiske modeller. Vi hjelper virksomheter med kredittrisikostyring, forebygge svindel, målsette markedsføring og automatisere beslutningsprosesser. Vi hjelper også privatpersoner med å kjenne deres kredittverdighet og beskytte seg mot identitetstyveri. I 2018 utnevnte Forbes Magazine Experian, for femte året på rad, til en av verdens 100 mest innovative virksomheter

 

Experian sysselsetter omkring 17.000 mennesker i 37 land. Våre hovedkontor ligger i Dublin, Irland, med operative hovedkvarterer i Nottingham (UK), California (USA) og São Paulo (Brasil).

Vil du vite mer om Experian internasjonalt, besøk vår hjemmeside på www.experianplc.com.

 

Følg saker fra Experian

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Experian på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Experian

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom