Avinor

Finnair åpner direkterute fra Trondheim

Del

I samarbeid med Widerøe, starter Finnair i juni opp en ny direkterute mellom Avinor Trondheim lufthavn og Helsinki, med fem ukentlige avganger. Samtidig øker også selskapet antallet flygninger mellom den finske hovedstaden og Tromsø lufthavn.

Foto: Avinor / Kevin Cooley
Foto: Avinor / Kevin Cooley

- Vi er veldig fornøyde med å kunne lansere den nye ruten, og vi har stor tro på at det vil bli en rute med stor interesse i markedet. Ruten vil kunne kombineres fint med Finnairs trafikk til og fra Asia, og vi forventer at det vil gi positive ringvirkninger for næringslivet og reiselivet i vår region, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen ved Trondheim lufthavn.

Visit Trondheim gleder seg også stort over nyheten.

- Vi har håpet på å få denne direkteruten til Helsinki og dermed åpne en Asia-korridor fra Trondheim. Det betyr mye for besøkende inn, men også for å ha spennende destinasjoner å tilby til folk fra regionen. Samtidig betyr det mye for forskningsinstitusjonene i byen, som NTNU, Sintef og Nordic Semiconductor, og det åpner opp for eksport til Asia for oppdrettsnæringen, sier Tanja Holmen, Reiselivsdirektør i Visit Trondheim.

Vinterturismen øker
I juni øker også Finnair frekvensen mellom Tromsø og Helsinki fra en ukentlig avgang til tre ukentlige avganger. Denne ruten flys av Widerøes nye Embraer E190-E2-maskin.

- Vinterturismen øker for hvert år, og vi ser at flere og flere turister fra Asia ønsker å besøke oss for naturopplevelser i verdensklasse, sier lufthavndirektør Ivar Helsing Schrøen ved Tromsø lufthavn.

- At Finnair sammen med Widerøe øker frekvensen mellom Tromsø og Helsinki er et tegn på at etterspørselen er stor, og vi er helt sikre på at dette vil bidra til økt verdiskaping i Nord-Norge.

Ruten mellom Trondheim og Helsinki vil bli flydd av Finnairs rutepartner Widerøe med en Dash 8 Q400.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Avinor / Kevin Cooley
Foto: Avinor / Kevin Cooley
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom