Refinansiere.net

Finn ut om refinansiering av gjeld er riktig for deg

Del

Hvis du refinansierer smålån og kredittkortgjeld får du kun en faktura å forholde deg til. I tillegg blir det som regel billigere. Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån, med lavere rente enn det gamle. Deretter bruker man det nye lånet til å betale ned gammel gjeld. Dersom du har flere lån kan de da samles i kun ett nytt lån.

Har du mye gjeld fra smålån og kredittkort vil du få en bedre oversikt over din egen økonomi ved refinansiering av gjelden. Foto: iStockphoto
Har du mye gjeld fra smålån og kredittkort vil du få en bedre oversikt over din egen økonomi ved refinansiering av gjelden. Foto: iStockphoto

Ulike typer gjeld

For å finne ut om du burde vurdere refinansiering bør du tenke over hva slags gjeld du har. 

Det går an å refinansiere boliglån. Da forhandler du med banken din, og andre banker, for å sjekke om de kan tilby lavere rente på lånet du allerede har. Dette er uansett lurt å sjekke fra tid til annen, for å sikre at dine kostnader ved å betjene gjelden din er så lav som mulig. 

Dersom gjelden du vurderer å refinansiere består av flere smålån, kredittkortgjeld eller avbetalinger er det enda flere grunner til å vurdere refinansiering.

Smålån og kredittkortgjeld

Ved refinansiering av smålån og kredittkortgjeld vil du kunne samle alt i ett lån. Dermed får du kun en faktura å betale hver måned, og du får mye bedre oversikt over egen økonomi.

Det er alltid en fordel. Du ser lettere hva som går ut hver måned, og kan planlegge forbruket ditt deretter. 

I tillegg til at refinansiering vil gi deg bedre oversikt over egen økonomi fører det også til at gjelden din blir billigere å betjene. Det er fordi du får kun ett lån å betale gebyr på. 

Dermed får du lavere utgifter, og sitter igjen med mer penger til å bruke på å betale ned lånet ditt. Ifølge Dagbladet kan du spare så mye som 30 000 kroner ved å flytte kredittkortgjeld på 150 000 kroner til et lån uten sikkerhet. 

Når du samler flere smålån til ett større lån er det dessuten lettere å få lavere rente. Det er fordi banker gjerne gir lavere rente jo større lånebeløpet er. Flere smålån hver for seg, med høy rente, spiser raskere opp månedslønnen din enn ett større lån med lavere rente. Siden du dermed kan bruke mer av månedslønnen din på å betale avdrag blir du raskere ferdig med gjelden. 

Hvis du har behov for å senke de månedlige utgiftene ytterligere er det også mulig å søke om lengre nedbetalingstid ved en refinansiering. Da blir det mindre å betale hver måned, men det vil ta deg lengre tid å betale ned gjelden din.

Uforpliktende å søke

Bankene tjener ifølge Nettavisen totalt sett mer på en kunde med et stort lånebeløp, derfor finnes det godt med tilbud om refinansiering. Noen finansinstitusjoner spesialiserer seg på såkalte refinansieringslån, hvor det tilbys gode renter på lån uten sikkerhet.

Det er uforpliktende, og gratis, å søke om refinansiering. Imidlertid kan det være tidkrevende å fylle inn skjemaer hos mange forskjellige banker.

Nøkkelord

Bilder

Har du mye gjeld fra smålån og kredittkort vil du få en bedre oversikt over din egen økonomi ved refinansiering av gjelden. Foto: iStockphoto
Har du mye gjeld fra smålån og kredittkort vil du få en bedre oversikt over din egen økonomi ved refinansiering av gjelden. Foto: iStockphoto
Last ned bilde

Om Refinansiere.net

Refinansiere.net er en uavhengig aktør for sammenligning og testing av tilbydere av refinansiering. Nettsidens mål er å gjøre det enklere å sammenligne refinansieringsmuligheter og dermed finne det beste tilbudet. Nettsiden har også oppdaterte tips og artikler innen emnet.

Refinansiere.net tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det linkes til. Vi tar også forbehold om at nettsiden kan inneholde feil.

Følg saker fra Refinansiere.net

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Refinansiere.net på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Refinansiere.net

Lån til refinansiering når du har medlåntaker26.2.2021 11:00:00 CETAktuelt

Endringer i livssituasjonen din vil ofte også påvirke økonomien din. Det gjelder både dersom du flytter sammen med en livsledsager, eller du skiller lag med en. Når livet endrer seg brått er gjerne ikke økonomi det første man tenker på. Likevel bør man finne tid til å gjøre noen økonomiske vurderinger. Her gir vi deg råd om det å refinansiere gjeld sammen med en medlåntaker, slik at du kan gjøre det enkelt og trygt.