Kifinfo

Filmserie om handlingsplaner for likestilling

Del

Hvorfor er det smart å lage handlingsplaner for likestilling og mangfold, og hvordan bør man gjøre det? Finn ut mer i disse filmene.

Selda Ekiz presenterer Kif-komiteens råd. (Skjermdump fra den første filmen.)
Selda Ekiz presenterer Kif-komiteens råd. (Skjermdump fra den første filmen.)

Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning (Kif-komiteen) har lenge oppfordret universitetene, høgskolene og forskningsinstituttene til å lage handlingsplaner for å oppfylle likestillings- og diskrimineringsloven.

Men mange synes dette er utfordrende, eller lurer på hvorfor det er nødvendig med en egen handlingsplan for likestilling og mangfold.

Kif-komiteen har derfor laget tre filmer om hvorfor, hvordan og hva som skal til for å lykkes med handlingsplaner og likestillingsarbeidet.

Hvorfor handlingsplaner?

Kif-komiteen har nylig lansert filmene.

– Vi ønsker å gi forskningssektoren et verktøy de kan bruke ved institusjonene sine, forteller Heidi Holt Zachariassen fra Kif-komiteens sekretariat.

– Filmene kan brukes i små og store settinger for ledere, likestillingsutvalg eller andre som trenger å vite om hvorfor og hvordan man kan jobbe med handlingsplaner for kjønnsbalanse og mangfold.

Se film 1, 2 og 3 på Kif-komiteens YouTube-kanal

Nye krav til handlingsplaner

I filmen får du både svar på hvorfor det er lurt å lage handlingsplan, og hvordan du skal gjøre det.

Som mange har fått med seg, har det nå kommet nye krav om at forskningsorganisasjonene må ha en handlingsplan for likestilling for å få finansiering. Kravet gjelder for mottakere av forskningsmidler både fra Forskningsrådet og EUs forskningsprogram Horisont Europa.

Les mer om krav til handlingsplaner på våre sider med lenker til Forskningsrådet og EU-kommisjonen.

Nok ressurser og kulturendring

God forankring hos ledelsen, nok ressurser og et langtidsperspektiv er nødvendig, ifølge Holt Zachariassen.

– Dette får man høre om i den tredje filmen.

I tillegg til å gi informasjon om hvordan man konkret lager handlingsplanen, har Kif-komiteen ønsket å fokusere på hva som skal til for å skape varige endringer for kjønnsbalanse og mangfold ved egen institusjon.

– Det er viktig å vite hva som må være på plass i en handlingsplan, men det vi også må vite er hvilke andre faktorer som er avgjørende for at tiltakene skal endre kulturer og strukturer i organisasjonen, mener Holt Zachariassen.

Les mer hos Kifino

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Selda Ekiz presenterer Kif-komiteens råd. (Skjermdump fra den første filmen.)
Selda Ekiz presenterer Kif-komiteens råd. (Skjermdump fra den første filmen.)
Last ned bilde

Lenker

Om Kifinfo

Kifinfo
Kifinfo
Drammensveien 288
0283 Oslo

https://kifinfo.no/nb

Følg pressemeldinger fra Kifinfo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kifinfo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kifinfo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom