Sony Music Norway

Fiktiv hjertesorg fra Matilda

Del
På alle hjerters dag - tirsdag 14. februar - slipper Matilda albumet "Fictional Heartbreak" som inneholder blant annet "Finally Alone" med Fay Wildhagen på gitar, "DNA" og "Call Me By Your Name" i duett med Melissa Horn.
Fictional Heartbreak artwork
Fictional Heartbreak artwork
Whyd you have to come and fix me after all these years 
And make things good 
Whyd you have to be a remedy, for everything my hearts been through 
I need a little bit of tragedy, to follow me 
Just in case 
I ever wanna escape my mind, and write about it 

 

På årets mest romantiske dag, 14. februar, slipper Matilda albumet «Fictional Heartbreak». Et album inspirert av kjærlighetens – livets – mange kontraster.

«Å få hjertet knust er noe av det verste du kan oppleve, men fordi det er så altoppslukende og voldsomt så kan det også være da du føler deg aller mest levende. Når du opplever deg selv på ditt mest ekte og ufiltrerte».

29 år gamle Matilda Gressberg fra Eidskog er ikke fremmed for å ha vondt i hjertet. Kjærlighet, særlig forelskelse og hjertesorg, har vært en kreativ grunnstein fra hun slo gjennom som 16-åring. Det er et iboende ønske om å forstå og formidle som har inspirert Matilda til å skape låter som «Declarations of Love», «Forever», «Naked», «Apologize», «Her Too», «Say Something» og «Ghost».
For å nevne noen. 

«Det er en kjensgjerning at veldig mye kunst, ikke bare musikk, blir skapt når folk sliter, sørger, er frustrerte og har det vondt. Det er en måte å bearbeide angst og annet som er vanskelig å håndtere og forstå. Musikk er ofte et resultat av at man har klart å dykke inn i det man føler. Men faktum er at mange ikke skaper noe som helst når de er lykkelige. Da bare er de.»

Gjennom over et tiår som artist, låtskriver for seg selv og andre og etter hvert også som produsent, har Matilda «reist i følelser» gjennom tekst og musikk.
Denne gangen er det for mye lykke og tilfredshet som har inspirert et helt album om hjertesorg. Motstridende? Så absolutt.

«Jeg har hatt det så veldig bra lenge. Så bra at jeg kjenner på en angst om at det umulig kan vare. 

Så jeg har brukt låtskrivingen for å få perspektiv, og funnet ut at det å være ulykkelig har vært en del av min kreative kjerne og identitet. Jeg har nesten akseptert det som en positiv tilstand på grunn av jeg har følt meg så til stede og så kreativ. Det vonde og vanskelige har vært en drivkraft.»

Med «Fictional Heartbreak» har Matilda lært at hun ikke må ha det vondt for å kunne skape musikk. 

Det holder at hun så til de grader har vært i kontakt med og analysert disse følelsene tidligere, sånn at hun nå kan dypdykke i dem og oppleves tvers igjennom ekte uten at hjertesorgen, angsten og ubehaget trenger å være rykende fersk.

Selv oppsummerer Matilda albumet som «a heartbreak album for happy people» - musikk om hjertesorg for glade mennesker – og det er en reise gjennom følelsesregisteret til en person som tør å håpe, tør å møte angsten og tør å risikere et knust hjerte for å få oppleve kjærlighet. 
Modig popmusikk fra et modig hjerte.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fictional Heartbreak artwork
Fictional Heartbreak artwork
Last ned bilde
Matilda (c) Jonathan Vivaas Kise
Matilda (c) Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Matilda (c) Jonathan Vivaas Kise
Matilda (c) Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Miley Cyrus slipper albumet Endless Summer Vacation10.3.2023 12:00:00 CET | Pressemelding

Miley Cyrus har gitt ut sitt åttende studioalbum, Endless Summer Vacation. Albumet, som er tilgjengelig globalt i dag via Columbia Records, kan høres her. Sammen med albumet kom det også en musikkvideo til den nye låten «River». Se den Jacob Bixenman-regisserte videoen her. Endless Summer Vacation inneholder Mileys hitsingel «Flowers» og har 13 spor totalt. Som en ekte global megahit, har «Flowers» vært #1 på den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100 i hele seks uker – noe som er personlig rekord for Miley. I Norge har «Flowers» vært #1 i tre uker på Topplista og holdt seg på topp tre siden release. Singelen er også den mest spilte låten på norsk radio for tredje uken på rad. I tillegg er «Flowers» nå den låten som raskest har nådd 500 millioner avspillinger på Spotify. Miley har delt noen tanker rundt albumet – se videoen her. Hun forteller dette: – When it comes to the sequencing of Endless Summer Vacation, I divided it by two parts: AM and PM - to kind of represent almost like an

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom