Statens vegvesen

Ferjesambandet Bognes – Lødingen er friskmeldt

Del

Ferja som ble tatt ut av trafikk på grunn av koronasmitte, er friskmeldt. Alle avganger går nå som normalt på sambandet mellom Bognes og Lødingen.

Det er fortsatt stor sommertrafikk og noe kø mellom Bognes (bildet) og Lødingen.
Det er fortsatt stor sommertrafikk og noe kø mellom Bognes (bildet) og Lødingen.

Siden torsdag kveld har en av tre ferjer i dette sambandet vært ute av drift, etter at et besetningsmedlem på «MF Lødingen» ble bekreftet koronasmittet. Fartøyet er nå vasket ned, og de øvrige besetningsmedlemmene på samme skift har alle testet negativt. Dermed ble fartøyet satt inn i trafikk igjen søndag formiddag.

Stor trafikk

Dermed er sambandet tilbake med 20 daglige rundturer i henhold til rutetabellen. Den totale kapasiteten er imidlertid litt lavere enn normalt, ettersom to av fartøyene byttet rute for å unngå smitte mellom mannskapene. «MF Hamarøy» som nå går i B-rute har plass til 90 personbiler, mens «MF Lødingen» som har færre avganger, tar 120 personbiler.

– Det har vært noe kø og ventetid gjennom helga. Det er fortsatt stor sommertrafikk og ekstra mange reisende i helgene. Men med alle tre ferjene i drift, regner vi med at trafikken vil gli merkbart bedre, sier kontraktsansvarlig Steinar Simonsen i Statens vegvesens ferjeavdeling.

Råd til reisende

Et besetningsmedlem på det andre skiftet på «MF Lødingen» har gått i frivillig ventekarantene, på grunn av symptomer på luftsveisinfeksjon. Dette har ingen konsekvenser for rutedriften.

Lødingen kommune anbefaler folk som var om bord på ferja mellom mandag forrige uke og fram til ferja ble tatt ut av drift for å desinfiseres torsdag kveld, om å følge med egen helse, og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftsveisinfeksjon. Det er ikke nødvendig med karantene hvis man ikke har symptomer.

Alle passasjerer som registrerte seg med QR-kode for smittesporing på de aktuelle avgangene da det var mulig smitte ombord, ble varslet på SMS fredag.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Det er fortsatt stor sommertrafikk og noe kø mellom Bognes (bildet) og Lødingen.
Det er fortsatt stor sommertrafikk og noe kø mellom Bognes (bildet) og Lødingen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom