Speqta

Ferielån eller sparepenger? Slik blir ferien billigst

Del

I år feriere mange hjemme. Norge er et vakkert land, men det er også et av verdens dyreste. Vi forventer å bruke mer penger på sommerferien i år enn vi gjorde i 2020. Mange bruker oppsparte penger for å finansiere ferien, men flere velger også å låne penger til ferien.

Ferielån er populært - men det beste er om du kan bruke oppsparte penger på ferien.
Ferielån er populært - men det beste er om du kan bruke oppsparte penger på ferien.

Sommeren er her og mange nordmenn bruker store summer på ferie. Selv om vi i større utstrekning feriere hjemme i Norge i år så forventer hele 15% av oss å bruke mer penger på ferien i år enn i fjor viser en undersøkelse gjort av Innovasjon Norge

5 tips for en billigere ferie

  • Sett opp et feriebudsjett og hold dette. Ta en sjekk iløpet av ferien om budsjettet holder og juster deretter.
  • Hold nede matkostnadene - mat er dyrt i Norge, har du mulighet til å velge overnatting med kokemuligheter kan du spare mange penger.
  • Ta med egen lunch - med en kjølebag kan du ta med god lunsj til stranden eller parken.
  • Velg billigere overnatting - velg camping, lei privat eller se om du har mulighet til å overnatte hos venner og familie.
  • Utnytt bonuspoeng og rabatter - Skal du fly eller bo på hotell? Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert  og gir dessuten mulighet for opptjening av bonuspoeng på fly, restauranter og hotell. Sjekk om du kan ta ut disse nå - eller spar opp til neste ferie. 

Ferielån eller sparepenger?

Mange bruker sparepenger på ferie, men markedet for forbrukslån og kredittkort får ofte en oppsving under sommerferien.

Ferielån er et forbrukslån og dermed et lån uten sikkerhet. Dette betyr at långiver ikke tar pant i bolig eller andre eiendeler når du låner penger og du kan bruke lånet til det du vil. Det er viktig å huske at en ferie finansiert med lånte penger alltid er dyrere enn en ferie du betaler med oppsparte midler. Reisen koster det samme - men du må betale tilbake renter og gebyr i tillegg. Skal man låne penger til ferie er det alltid viktig å sammenligne långivere så man finner det billigste lånet.  

Kredittkort kan være et alternativ om du vet at du har mulighet til å betale ned fakturaen før rentene begynner å løpe. Men om du ikke har økonomiske forutsetninger for å betale innen forfallsdato er det ikke å anbefale da det kan bli en kostbar affære. En fordel med kredittkort er at man får bra oversikt over hva man har brukt pengene på. 

Uansett hvilken ferie du skal på så er det aller beste å bruke sparepenger eller feriepenger til kostnader knyttet til ferie og forbruk. 

Nøkkelord

Bilder

Ferielån er populært - men det beste er om du kan bruke oppsparte penger på ferien.
Ferielån er populært - men det beste er om du kan bruke oppsparte penger på ferien.
Last ned bilde

Lenker

Om Speqta

Speqta
Speqta
Regeringsgatan 29 - 5th floor
111 53 Stockholm, Sverige

https://speqta.com/

Speqta Affilijet driver sammenligningstjenester innen områdene forbrukslån, kredittkort, rabattkoder, strøm og refinansiering.

Vårt mål er å gjøre det lettere for forbrukerne å ta smarte økonomiske valg samt å forenkle besluttningsprosessen. Speqta Affilijet samarbeider med flere store mediehus i Norge, Sverige og Finland.

Følg pressemeldinger fra Speqta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Speqta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Speqta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom