Norkart

Ferd kjøper Norkart

Del

Investeringsselskapet Ferd kjøper 100 prosent av aksjene i Norkart.

Norkart leverer IT-løsninger til over 330 norske kommuner og bidrar til digital transformasjon av offentlig og privat sektor med egenutviklet programvare og en unik dataplattform. I samarbeid med offentlig sektor og næringslivet skaper Norkart et smartere samfunn med økt produktivitet og bedre innbyggertjenester basert på kommunalteknisk informasjon, geografisk informasjon og eiendomsinformasjon.  

– Norkart er et viktig selskap som passer godt med Ferds strategi og visjon. Norkart bidrar til å skape et bedre og mer effektivt samfunn gjennom digitalisering og økt bruk av data. Vi i Ferd gleder oss til å bidra med vår kompetanse og kapital for å utvikle denne samfunnsnyttige virksomheten videre, sier administrerende direktør Morten Borge i Ferd. 

Norkart ble etablert i 1961, og har nå vokst til 190 ansatte. Selskapet omsatte i 2020 for 338 millioner kroner og har hatt en organisk omsetningsvekst på nærmere 12 prosent i gjennomsnitt de siste fem årene. I samme periode er det underliggende resultatet doblet. Veksten skyldes i stor grad økt satsning mot næringslivskunder, herunder spesielt eiendoms- og byggebransjen. 

Resten av dette markedet er også i sterk vekst, og flere konkurrenter har konsolidert virksomhetene den siste tiden. Derfor tok familien Algerøy som største eier initiativ til eierskifte i fjor høst. Målet var å sette Norkart i stand til å føre an i konsolideringen, og styrke selskapets markedsposisjon ytterligere.  

– Med Ferd som ny eier åpner det seg nye muligheter som vil styrke selskapet. Dette eierskiftet vil være en positiv endring for Norkarts ansatte og kunder, sier styreleder og tidligere majoritetseier Torgeir Algerøy. 

Det har vært stor interesse for selskapet fra både norske og internasjonale kjøpere. 

Administrerende direktør Bent Brugård, som har ledet Norkart siden 2011, er glad en ny langsiktig, kompetent og kapitalsterk eier er på plass. 

– For å lykkes videre i dette markedet, trenger vi finansielle muskler til å vokse gjennom oppkjøp og fortsette å rekruttere de beste fagfolkene, sier Brugård. 

Kontakter

For ytterligere informasjon, kontakt:

Bent Brugård, administrerende direktør i Norkart AS, bent.brugard@norkart.no, +47 908 53 506

Morten Borge, konsernsjef i Ferd AS, mb@ferd.no

Bilder

Last ned bilde
Morten Borge, administrerende direktør i Ferd.
Morten Borge, administrerende direktør i Ferd.
Last ned bilde
Bent Brugård, administrerende direktør i Norkart.
Bent Brugård, administrerende direktør i Norkart.
Last ned bilde
Are Dragesund i Ferd.
Are Dragesund i Ferd.
Last ned bilde
Jo Jemblie Leknes-Monssen, finansdirektør i Norkart, og Bent Brugård. Foto: Stefan Hoareau
Jo Jemblie Leknes-Monssen, finansdirektør i Norkart, og Bent Brugård. Foto: Stefan Hoareau
Last ned bilde
Bent Brugård og Jo Jemblie Leknes-Monssen. Foto: Stefan Hoareau
Bent Brugård og Jo Jemblie Leknes-Monssen. Foto: Stefan Hoareau
Last ned bilde

Lenker

Om Norkart

Norkart
Norkart
Løkketangen 20 A
1337 Sandvika

67 55 14 00https://www.norkart.no/

Om Norkart AS 

Norkart AS tilbyr markedsledende løsninger innen kommunalteknikk, kart- og eiendomsinformasjon til offentlig og privat sektor. Selskapet har Norges mest komplette datavarehus for geografisk informasjon. Gjennom digitalisering av kommunene og digitalisering av arbeidsprosesser mellom privat og kommunal sektor, bidrar Norkart til økt produktivitet i Norge. Selskapet har 190 ansatte, og kontorer i Sandvika, Lillehammer, Bergen, Trondheim og Kristiansand. 

Om Ferd AS

Ferd er et familieeid investeringsselskap som er eid av femte og sjette generasjon Andresen. Bredden i konsernets virksomhet omfatter aktivt eierskap og selskapsutvikling i private og børsnoterte selskaper, finansielle investeringer, eiendomsutvikling, eksterne forvaltere, impact-investeringer og sosialt entreprenørskap.

Følg saker fra Norkart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norkart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.