OsloMet

Fem tips til deg uten studieplass

Del

Hva skal du gjøre hvis du av ulike grunner står uten studieplass til høsten? Her er studie- og karriereveilederens tips.

I dag er det svarfrist for alle som har fått tilbud om studieplass ved landets universiteter og høgskoler. Men hva så med de som ikke har fått studieplass? Studie- og karriereveileder ved OsloMet, Trine Neset Brødremoen, har rådene klare:  

Tips til deg som står uten studieplass 

  1. Kom du ikke inn på drømmestudiet, så kan du bruke det neste året til å kvalifisere deg eller forbedre poengsummen din. 
  2. Bruk året til noe gøy og nyttig! Arbeidserfaring kan være positivt, og du kan lære mye av å reise. Mange tar også et år på folkehøyskole. 
  3. Begynn forberedelsene til neste års studievalg tidlig, slik at du har oversikt over kvalifikasjonskrav og frister, og for å kunne tenke nøye gjennom valget ditt. 
  4. Tenk alternative studiemuligheter. Kanskje skal du søke noe annet neste år?  
  5. Sjekk listen over ledige studieplasser på samordnaopptak.no. Kanskje finner du drømmestudiet på et annet studiested, eller du finner et annet studium som passer for deg. 

Ledige studieplasser i Oslo og Akershus 

Det er fortsatt mulig å få studieplass i Oslo og Akershus høsten 2019. OsloMet har ledige studieplasser ved flere studier. 

Bachelorstudier 

Oversikt over ledige studieplasser og søknad finner du på Samordna opptak 

Det er blant annet ledige plasser på faglærerutdanningen i design, kunst og håndverk og flere av ingeniørutdanningene ved OsloMet. Du må oppfylle opptakskravene for å søke. Det er løpende opptak til de ledige plassene. 

Masterstudier, videreutdanning og PPU      

Masterstudier, PPU og videreutdanninger med ledige plasser kan du søke på fra 1. august via SøknadsWeb. 

Du må oppfylle opptakskravene for å søke. Svar på søknadene vil bli gitt fortløpende fra begynnelsen av august. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom