XPENG Norge

Fem tips for bedre rekkevidde

Del

Stadig flere nordmenn velger biler med elektrisk drivlinje. Rekkevidde er derfor noe nordmenn blir mer og mer opptatt av, spesielt i en tid der bilen brukes på langtur. Det finnes flere enkle grep som kan gi bedre rekkevidde, og XPENG deler de fem viktigste tipsene for at rekkevidden skal bli optimal.

En grunnleggende ting man må tenke på når man går over fra fossil til elektrisk bil, er kjørestilen. Fra å ha sett på turtall og bensinforbruk for å vite hvor hardt en fossil bil «jobber» på kjøretur, er virkeligheten helt annerledes i en elbil. Der er ingen turtall- eller bensinmåler. Økonomisk kjøring krever derfor mer av en elbilist. En defensiv kjørestil og evnen til å holde jevn fart sparer bilens energiforbruk. Det gir igjen lengre rekkevidde. Etter hvert som vi beveger oss over til elbil, må vi altså legge vår vante kjørestil til side. 

Med 451 km i WLTP-rekkevidde kan du kjøre ganske langt på en ladning med XPENG G3. Relativt korte ladestopp kan gi deg rekkevidden du trenger for å komme helt frem, XPENG G3 hurtiglader nemlig fra 30 – 80% på kun 43 minutter. Vi har likevel samlet noen smarte tips som kan gi deg mer rekkevidde når du trenger det som mest.

1) Aircondition påvirker rekkevidden

På varme dager er det enkleste trikset å parkere bilen i skyggen. Å kjøle ned en varm bil krever mye batterikapasitet, og vil gå på bekostning av rekkevidden. Dersom du er villig til å vente litt ekstra på ladestasjonen, kan du også skru på AC mens bilen lader. Slik slipper du å bruke mye batteri på å kjøle ned bilen når dere er tilbake på veien.

2) Unngå lading med varmt batteri

Et varmt batteri lader saktere. Dersom du har kjørt aggresivt og med stor belastning over en lengre periode, vil batteriet være varmt. Et varmt batteri gir saktere lading. En defensiv kjørestil vil derfor lønne seg totalt sett: En kommer kanskje noen minutter senere til ladestasjonen, men ladetiden vil altså bli kortere.

3) Sjekk dekktrykket

Endring i temperaturer kan påvirke dekktrykket. Det kan også bagasje eller annen last man normalt ikke kjører rundt med. Et godt råd er derfor å sjekke dekktrykket regelmessig. Et for lavt trykk i dekkene vil øke friksjonen og rullemostanden, og påvirke rekkevidden.

4) Hold fartsgrensen og les trafikken

Kjør forsiktig, hold fartsgrensen og les trafikken så godt du kan. Akselerasjon og aggressiv kjøring tærer på rekkevidden og trafikksikkerhet. Ved å holde litt større avstand til bilen foran enn man kanskje gjør med en fossilbil, vil man kunne holde jevnere fart og unngå unødvendige nedbremsinger. En rolig og defensiv kjørestil er i tillegg mer trafikksikker.

5) Lad når du stopper

Gode laderutiner kan gi deg en bedre kjøretur og lengre rekkevidde. Batteriet trives best i normale temperaturer og mellom 20% - 80% kapasitet. Det er også innenfor dette intervallet batteriet lader raskest. Et god råd er derfor å lade når du stopper for en benstrekk eller et ærend. En hjemmelader vil også gi deg en fulladet bil hver morgen.

Nyt bilturen. XPENG G3 er kjent for høy komfort og en god kjøreopplevelse. Panoramataket slipper inn masse lys og tar omgivelsene inn i bilen. XPilot kjøreassistentsystem er bransjeledende og vil bistå deg i en sikker og behagelig kjøreopplevelse. Sett der derfor godt til rette, nyt turen, ta inn omgivelsene og ta det rolig på veien. Kanskje du skulle stoppe et sted du ikke har stoppet før?

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 60 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Xpeng forsterker Norgessatsingen ytterligere20.9.2021 15:27:48 CEST | Pressemelding

Siden oppstarten i Norge har det skjedd mye rundt selskapet XPENG. Modellen G3 er allerede å se på norske veier, og i sommer åpnet forhåndsbestillingen av flaggskipmodellen XPENG P7. I tillegg er nye forhandler- og serviceavtaler med det nyopprettede selskapet XBI Norge på plass. I løpet av sommeren har det kommet flere norske ansatte, og flere er ventet i løpet av høsten. Nyansatte Elvis Cheng har tatt på seg rollen som daglig leder i den norske XPENG-organisasjonen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom