AF Gruppen

Fem studenter vant gratis husleie og kickstart på karrieren

Del

Ingeniørstudentene Sondre Synnevåg og Mathea Brannstorph trenger ikke å tenke på husleie på en stund. I helgen stakk de av med førstepremien i AF Gruppens studentkonkurranse Kampen om AF-kollektivet.

35 finalister deltok i kampen om AF-kollektivet. Foto: Catchlight/AF Gruppen
35 finalister deltok i kampen om AF-kollektivet. Foto: Catchlight/AF Gruppen

For fjerde gang har AF Gruppen avholdt konkurransen Kampen om AF-kollektivet, der studenter landet over konkurrerer om et års gratis husleie og et dypdykk inn i arbeidslivet. Konkurransen, som gjennomføres i flere runder gjennom høstsemesteret, ble avsluttet med en finalehelg der 35 studenter kjempet om de gjeve pallplassene.

- Det var naturligvis utrolig kult å vinne! Blant så mange flinke og skarpe hoder føles det nesten litt uvirkelig å være en av vinnerne fra i alt ca. 2000 deltakere. Finalehelgen var i seg selv en seier, men det kjennes ekstra godt når all innsatsen man har lagt i konkurransen gir en såpass positiv uttelling. Seieren i AF-kollektivet åpner opp for mange muligheter, og jeg ser frem til å ta vare på de, samt lære mer om AF Gruppen og bransjen, sier Mathea Brannstorph, som studerer industriell økonomi ved NMBU. Hun ble en av de fem vinnerne.

Årets finale ble avholdt på Lily Country Club utenfor Oslo der deltagerne fikk bryne seg på blant annet dronebygging og Escape Room.

- AF hadde ordnet kreative caser og opplegget for øvrig gikk langt over forventningene jeg hadde på forhånd. Det var ekstra stas å se at et såpass høyt antall ansatte i AF viet tiden sin til en slik studentkonkurranse, både på dagtid og kveldstid. Samtidig er det jo veldig gøy å bli kjent med andre engasjerte studenter som eier samme interesser og vil like mye som en selv. Gjennom helgen har jeg fått flere nye venner og kontakter som jeg virkelig håper på å møte igjen, forteller hun.

Vinnere fra hele Norge

Tidligere år har studentene flyttet inn i et fysisk kollektiv i vinnerbyen. I år er konseptet endret til å ha vinnere over hele landet som får dekket sin husleie der de bor i dag. I år vil premien i større grad handle om å få et dypdykk inn i arbeidslivet og å få oppleve hvordan tiden etter studiene kan se ut. I løpet av året i AF-kollektivet vil studentene få inspirasjon og veiledning fra fagpersoner i AF Gruppen. Samtidig får de sjansen til å vise hva de står for og en mulighet til å bli vurdert for en karriere i selskapet.

- AF har som mål å fortsette å være bransjens mest attraktive arbeidsgiver, og skal i tillegg være blant de fem mest attraktive i Norge uavhengig av bransje. Det er avgjørende at vi får med oss talenter med ulik bakgrunn når AF skal fortsette å vokse. Det gjør vi ved å bredde oss mot flere studiesteder og samtidig ivareta mangfoldet vi er så opptatt av i AF Gruppen.  Konkurransen om AF-kollektivet er en viktig bidragsyter til det. Dette året har vi derfor tatt flere grep for å sikre at enda flere deltar og er imponert over den fine og kunnskapsrike gjengen med finalister vi har hatt med, forteller Annette Strøno, rekrutteringssjef i AF.

- En unik mulighet

I forrige runde var det studenter ved NTNU som gikk seirende ut av konkurransen, og i august flyttet gjengen på fem inn i et kollektiv på Gløshaugen i Trondheim. I år er det studenter fra UiS, NMBU, HVL og NTNU som stakk av med seieren. Sondre Synnevåg forsvarte NTNU Trondheims vinnerrekke, og får dekket sin husleie i studentbyen.

- Vi har vært gjennom en morsom og lærerik helg der vi ble kjent med andre studenter og AF på en litt annerledes måte. Å vinne var selvfølgelig veldig gøy og overraskende, og nå gleder jeg meg til å få et innblikk i AF fra innsiden og å få lære mer om bransjen og prosjektene det neste året, sier Sondre.

Vinnerne av AF-kollektivet ble:

Birk Swensen, 3. år byggteknikk på Universitetet i Stavanger

Louise Fiskum Ranum, 3. år Byggeteknikk og arkitektur på NMBU

Mathea Brannstorph, 3. år Industriell økonomi på NMBU

Nicklas Bjerknes Mikkelsen, 3. år Byggingeniør på HVL

Sondre Synnevåg, 2. år Bygg- og miljøteknikk på NTNU

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

35 finalister deltok i kampen om AF-kollektivet. Foto: Catchlight/AF Gruppen
35 finalister deltok i kampen om AF-kollektivet. Foto: Catchlight/AF Gruppen
Last ned bilde
De fem vinnerne av neste års AF-kollektiv ble Nicklas Bjerknes Mikkelsen, Birk Swendsen, Mathea Brannstorph, Louise Fiskum Ranum, og Sondre Synnevåg. Foto: AF Gruppen
De fem vinnerne av neste års AF-kollektiv ble Nicklas Bjerknes Mikkelsen, Birk Swendsen, Mathea Brannstorph, Louise Fiskum Ranum, og Sondre Synnevåg. Foto: AF Gruppen
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 27 mrd kroner i 2021 og har i dag ca 5400 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom