Nortura

Felleskjøpet selger kvalitetsmat fra Nortura i utvalgte butikker

Del

Felleskjøpet og Nortura går sammen om et nytt pilotprosjekt for å selge kvalitetsmat i Felleskjøpets butikker. Konseptet skal nå testes i fem butikker på Østlandet.

Trond Fidje i Felleskjøpet (t.v.) og Petter Brinchmann Nortura
Trond Fidje i Felleskjøpet (t.v.) og Petter Brinchmann Nortura

Nortura og Felleskjøpets eiere, den norske bonden, har lenge ønsket å selge sine kvalitetsprodukter gjennom Felleskjøpets landsdekkende butikker. Fra 25.mars blir dette en realitet når utvalgte matvarer fra Norturas restaurant-sortiment blir å finne i Felleskjøpets butikker på Holstad, Kløfta, Hamar og Barkåker.

-Vi håper og tror at dette er starten på en ny varekategori i våre butikker. Vi er bondens selskap og driver bondens butikk. Da faller det naturlig at vi også kan tilby noen av kvalitetsproduktene våre kunder selv produserer. Vi starter i det små med noen utvalgte varer og forhåpentligvis kan vi utvide tilbudet på sikt, sier Trond Fidje som er nordisk direktør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri.

Matvarene som selges hos Felleskjøpet er råvarer som normalt bare selges til hotell- og restaurant-markedet, og i tillegg vil man finne turmat og langtidsholdbare basisvarer. Utvalget vil følge sesongene med for eksempel grillmat i sommerhalvåret.

-Ideen bak pilotprosjektet er å løfte frem den gode maten slik at vi gjør gode norske råvarer mer tilgjengelig. Den norske bonden produserer mat av høy kvalitet. Nå kan både bonden og øvrige kunder hos Felleskjøpet handle mat rett fra bonden, sier Petter Brinchmann, Konserndirektør for Proff og industri.

Kvalitetsmat i din lokale Felleskjøpet-butikk

Bærekraftig og lokalprodusert mat er etterspurt hos forbrukerne og det produseres mye kvalitetsmat i Norge. Salg av bondens egne matprodukter kan gi nye muligheter både for produsentene og kundene.

-Vår langsiktige visjon er å kunne utvide konseptet vi nå tester til å bli en fast del av vårt sortiment i mange av våre butikker. Vår nærhet til bonden og lokale tilstedeværelse rundt omkring i hele Norge gir oss et godt utgangspunkt for å kunne skape bondens eget marked med lokal mat i våre butikker, sier Fidje.

Felleskjøpet har 104 butikker over hele landet. Felleskjøpets butikk på Fornebu er en av butikkene hvor pilotprosjektet kjøres. Denne butikken åpner i nye lokaler våren 2021 og vil bli en konseptbutikk tilpasset mer urbane kunder.

-  Det er voksende interesse for kvalitetsråvarer og her har vi en unik mulighet til å skape nye arenaer for bondens produkter. Vi håper også at mange urbane matkjennere vil like dette tilbudet, sier Brinchmann. 

7 av 10 mener det er viktigere nå enn før å støtte norsk landbruk, norsk matproduksjon og selvforsyning, ifølge en kartlegging fra Nofima 2020.

 

 

Om produktene:

Maten selges i store forpakninger og man vil finne en rekke kvalitetsprodukter som ikke selges i dagligvaremarkedet.

Tronfjell velhengt spekeskinke, som ble kåret til Norgesmester i 2020, er en av Norturas absolutte topp-produkter til proffmarkedet. Skinken er produsert på Tynset, lagret i 24 måneder og er skåret i tynne skiver.

Pilotbutikkene vil også selge stykningsdeler av Livèchekylling fra tre gårder i Østfold. Dette er kylling kylling fôret med lokalt fôr tilsatt urten løpestikke, og kvalitet av høy klasse. Hamburgere og pølser produsert spesielt for det profesjonelle mat-markedet vil også være å finne i hyllene hos Felleskjøpet.

Øvrig sortiment vil være Gilde Karbonader, langtidsholdbare produkter som Chili con carne og Brun lapskaus, samt den nye Turmat-serien til Gilde.

For mer informasjon, kontakt:
Thomas Skjennald, kommunikasjonssjef Felleskjøpet Agri – 92686100
Mari Hagerup, kommunikasjonssjef Nortura – 920 46088

Om Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder, har en omsetning på 17,3 milliarder og 3100 ansatte. Felleskjøpet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpets hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Om Nortura SA

Vi er bondens selskap; et samvirke eid av over 17 300 norske bønder. Vi er en av de største matvareprodusentene i Norge, er eid av råvareprodusentene selv og har som formål å legge til rette for egg- og kjøttproduksjon i hele Norge. Som bonden selv er vi opptatt av at maten produseres med omtanke for neste generasjon, med basis i det norske arealgrunnlaget, og på naturens premisser. I tillegg til nærmere 17 700 aktive eiere, har Nortura over 30 produksjonssteder og mer enn 5 000 ansatte. Vi skaper store verdier for Norge og omsetter for over 23 milliarder kroner årlig gjennom et mangfold av råvarer og ferdige produkter til dagligvare-, industri- og storkjøkkenmarkedet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Trond Fidje i Felleskjøpet (t.v.) og Petter Brinchmann Nortura
Trond Fidje i Felleskjøpet (t.v.) og Petter Brinchmann Nortura
Last ned bilde

Om Nortura

Nortura
Nortura
Lørenveien 37
0585 Oslo

03070http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Nortura

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom