Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet kjøper seg inn i Halla Petfood AB 

Del
Felleskjøpet Agri kjøper seg inn i den svenske kjæledyrfôrprodusenten Halla Petfood AB for å styrke egen verdikjede innen kjæledyr. Med en eierandel på 50 prosent er de enda et steg på veien mot deres mål om å bli ledende på produkter innen dyrefôr.
Illustrasjonsfoto: Morten Stareng Gundersen/Felleskjøpet Agri
Illustrasjonsfoto: Morten Stareng Gundersen/Felleskjøpet Agri

Halla Petfood AB er en svensk produsent av kjæledyrfôr lokalisert i Skara i Västergötland i Sverige. Selskapet har sterkt fokus på lokale råvarer og en sterk posisjon mot yrkeshundsegmentet. Deres  produktportefølje består av tørrfôr, ferskfôr, og snacks til hund og katt, og Granngården er selskapets største kunde. 

Når Felleskjøpet nå går inn på eiersiden er det for å sikre mulighet for å utvide produktporteføljen i Halla og til de egenproduserte merkevarene, Labb, Appetitt og Granngården, på enkapitaleffektiv måte. Halla Petfood AB har fokus på ferskfôr og snacks, noe som er komplementært til deres egen produksjon av tørrfôr.

– Denne investeringen vil styrke vår etablerte verdikjede innen kjæledyrsegmentet. Vi har som mål å bli ledende på produkter innen dyrefôr og dette kjøpet er et viktig steg på veien dit. Halla Petfood AB har sterkt fokus på sporbarhet og kvalitet, og styrker oss i satsingen på kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer og skandinavisk produksjon», sier konserndirektør for Detaljhandel i Norden, Trond Fidje. 

Halla Petfood AB er en familiebedrift drevet av brødrene Christofer og Stefan Jern, som er aktive eiere og ønsker å fortsette å drive selskapet videre. Produksjons- og lagerfasilitetene er bygget opp etter en brann i 2019 og er dimensjonert for vekst.  

– Sammen med Felleskjøpet skal vi kunne utvikle og produsere bærekraftige produkter som er etterspurt i markedet. Med investeringer i nye energieffektivt produksjonslinjer vil vi i første omgang lansere to nye produktområder allerede i 2023. Et arbeid som har pågått lenge, men som endelig kommer våre kunder til gode, sier administrerende direktør i Halla Petfood AB, Stefan Jern.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Morten Stareng Gundersen/Felleskjøpet Agri
Illustrasjonsfoto: Morten Stareng Gundersen/Felleskjøpet Agri
Last ned bilde

Om Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet Agri
Depotgata 22
2000 Lillestrøm

72505050https://www.felleskjopet.no

Felleskjøpet Agri har en omsetning på 20,2 milliarder i 2022, og har i overkant av 4 000 ansatte. Felleskjøpet er viktigste leverandør av teknologi og driftsmidler til norsk landbruk, og har rundt 100 butikker rettet mot bønder og forbrukere i Norge. Felleskjøpet eier Granngården i Sverige som også har rundt 100 butikker rettet mot samme målgruppe. Vår virksomhet omfatter også eiendomsdrift, brød og bakervarer, samt utstyr til park, anlegg og kjæledyr. Felleskjøpet Agri er et samvirke eid av i rundt 39 000 bønder. Felleskjøpet Agri er markedsregulator for korn og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpet Agris hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt. 

Følg pressemeldinger fra Felleskjøpet Agri

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Felleskjøpet Agri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Felleskjøpet Agri

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom