Boots Norge

Farmaka skal levere multidose til Stavanger

Del

Farmaka i Askim har inngått kontrakt med Norsk Medisinaldepot(NMD) om produksjon av multidose til Stavanger og andre kommuner i området frem til august 2021. Det nærmeste året skal Farmaka levere til alle pasientene Stavanger-ombudet omfatter, ca. 22.000 pasienter. Kontrakten innebærer en opprustning av Farmakas maskinpark og bemanningen skal også styrkes.

Farmaka er i dag en del av grossisten Alliance Healthcare og leverer multidose til kunder over hele landet.

-Vi er svært glade for å kunne bidra med vår spisskompetanse rundt dosepakking av legemidler inn i dette samarbeidet med NMD, sier Anders Holmström, daglig leder for Farmaka. – Kontrakten vil innebære 40 nye arbeidsplasser, og rekrutteringen vil skje i løpet av høsten.

Farmaka ble grunnlagt i 1999, og var da den første rendyrkede leverandøren av multidoser.

Farmaka/Alliance Healthcare er en del av det internasjonale selskapet Walgreens Boots Alliance. Alliance Healthcare leverer legemidler, medisinsk utstyr og andre apotekvarer til alle landets sykehus, Boots apotek og en rekke frittstående apotek.

Fakta om multidose: Legemidler (tabletter og kapsler) som er spesialpakket i små poser til den enkelte pasient. Hver pose er maskinelt kontrollert og godkjent.

Det er en pose for hvert doseringstidspunkt og hver pose er tydelig merket med pasientens navn, dato og tidspunkt for når posen skal tas og hvilke legemidler posen inneholder. Det avtales hvilken periode multidoseposene skal leveres for, som regel 1 eller 2 uker. Posene henger sammen i en remse for den aktuelle perioden.

Posene kan inneholde flere medikamenter, og bidrar både til sikrere medisinering for den enkelte pasient og til besparelser for helsesektoren.Hos Farmaka gjennomgår multidoseposene to kontroller før de frislippes og distribueres til mottaker. Både manuell og maskinell kontroll sikrer at innholdet i posene er riktig. Maskinell kontroll blir utført ved hjelp av kontrollmaskiner som fotograferer, tar identitetskontroll av legemidlene, samt teller tablettene/kapslene. Posenes innhold blir maskinelt kontrollert opp mot det som er registrert på den aktuelle pasienten i pasientprofilprogrammet hos Farmaka.

Kontakter

Bilder

Om Boots Norge

Boots Norge
Boots Norge
Maridalsveien 300
0872 Oslo

23 25 07 00http://www.boots.no

Boots Norge har 158 apotek i Norge.

Boots har over 160 års erfaring fra apotekdrift og produktutvikling, og er i dag et av verdens best kjente merkenavn. I samarbeid med forskere og spesialister innen helse og hudpleie, utvikler og produserer Boots flere av Storbritannias bestselgende merkevarer for eksempel No7, Botanics og Soltan. Disse er tilgjengelige gjenom Boots apotek i Norge. Vi åpnet vårt første apotek i Norge i 2008. 

Vi har kjedekontor i Nydalen, grossisten Alliance Healthcare på Langhus og multidosefabrikken Farmaka. 

Boots Norge er en del av verdens største apotekledede selskap, Walgreens Boots Alliance, som er representert i mer enn 25 land over hele verden. 

Følg saker fra Boots Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Boots Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Boots Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom