Handel og Kontor i Norge

FARE FOR STREIK I ODA OG IKEA

Del

HK Norge og NHO Service og Handel møtes hos Riksmekleren. Natt til onsdag går fristen ut for å bli enige.

LO forbundet HK Norge og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel starter mekling mandag 12. september.

-         Det var god tone under forhandlingene, selv om det var stor avstand. Nå må arbeidsgiver komme oss i møte hos Riksmekleren, sier forbundsleder Christopher Beckham

Streikelistene fra HK Norge er nå offentliggjorte. Her er kjente navn som IKEA, Oda, Sunkost, Synsam og Tools.

-         Vi har rettferdige og rimelige krav som arbeidsgiversiden enda ikke har godtatt. Det er en fare for at kundene vil møte stengte dører den 14. september om vi ikke blir enige.

De sentrale konfliktområdene ved forhandlingsbrudd 12.-13 mai var lagerbestemmelser, bestemmelser om arbeidstid, normalarbeidsdagen og garantilønnen.

Under meklingen kan Riksmekleren legge fram et utkast til en løsning. Hvis HK Norge og NHO Service og Handel ikke blir enige innen forhandlingsfristen, blir det streik.

Meklingsfristen er 13. September 23:59. Meklingen kan fortsette etter meklingsfristen dersom partene ser at det er en mulighet for at de kan bli enige.

HK Norge sender ut informasjon på sms og e-post til medlemmene det forhandles på vegne av. Under meklingen er det bare Riksmekler som kan uttale seg i mediene om hva som foregår under meklingen.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

HK i Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen handel, luftfart, kontor, finans og servicevirksomhet. Med rundt 79.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK i Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom