Fagforbundet

Fare for streik i dyreklinikker

Del

43 dyrepleiere og klinikkassistenter ved Evidensia og AniCuras dyreklinikker i Oslo og Bergen kan kan gå ut i streik fra torsdag 21. januar.

Et flertall av Fagforbundets medlemmer sa nei til avtalen i uravstemning før jul. Dermed går 2020-oppgjøret for avtaleområde NHO 521 Dyrepleiere og klinikkassistenter til mekling onsdag denne uka. Hvis partene ikke kommer til enighet blir det streik.

Til sammen 43 av Fagforbundets medlemmer kan bli tatt ut i førsteuttaket. Det er 33 ansatte ved Evidensia og AniCuras dyreklinikker i Oslo og 10 ansatte ved AniCura dyresykehus i Bergen.

Derfor kan det bli streik

I dag har dyrepleiere og klinikkassistenter kun 78,2 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Yrkesgrupper med gjennomsnittlig lønn under 90 prosent av industriarbeiderlønn regnes som lavlønnsgrupper. Lønnsnivået til de ansatte som tar seg av dyrene våre er med andre ord dårlig, blant de laveste i Norge.

- Vi vet at rammene for dette oppgjøret er trange, men samtidig er det ikke vanskelig å forstå at de ansatte forventer høyere lønn, sier Odd Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet.

Stor streikevilje

Fagforbundet kjemper for å heve minstelønna opp på et anstendig nivå.

- Det kommer til å bli veldig tøffe forhandlinger, men vi skal gjøre det som står i vår makt for å sikre medlemmene et høyere lønnsnivå. Vi ser på meklinga som en ny mulighet til bedre fordeling av lønnstilleggene slik at flere av våre medlemmer får bedre lønnsutvikling, sier Larsen.

Fagforbundet forsøker som alltid å unngå konflikt, men samtidig meldes det om stor streikevilje hvis partene ikke blir enige.

Nøkkelord

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 390 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom