NorgesGruppen

Fantastisk etterspørsel etter norske jordbær

Del

Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Det er gode nyheter for nordmenn som mener det ikke blir sommer uten norske jordbær.

Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Foto: Jarle Hagen.
Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Foto: Jarle Hagen.

- Vi har stort sett norske jordbær i alle våre butikker i hele juli. Med forbehold om at det selvfølgelig kan bli utsolgt og at vi er avhengig av været, sier frukt- og grøntansvarlig i NorgesGruppen, Pål Westby.

I fjor solgte NorgesGruppen 1970 tonn med norske jordbær. I år forventer man å selge hele 2400 tonn i sesongen, som i år kommer til å vare helt til 15.september.

Westby forteller at det er en fantastisk etterspørsel etter norsk jordbær.

- Norske forbrukere venter på norske jordbær og når de kommer til salgs, så blåser de norske jordbærene ut av butikkene, sier han og er ikke i tvil om hvorfor:

- Det har først og fremst med smak å gjøre. Her i Norge har vi har en fordel med klimaet vårt, da det er stor forskjell på natt- og dagtemperatur, noe som gir maksimal smaksutvikling i jordbærene. I tillegg har kortreist mat blitt mer aktuelt for forbrukerne de siste årene. Vi ser generelt at nordmenn etterspør mer norske varer.

I år satses det på fire hovedsorter av jordbær: Malwina, Saga, Favori og Korona. Disse utgjør totalt rundt 90 prosent av produksjonen.

Kan nyte norske jordbær i september

Høsten 2021 uttalte NorgesGruppen at deønsker å øke salget av norske jordbær med 50 prosent innen 2025. De siste årene har kvaliteten, tilgjengeligheten og utvalget av norske jordbær gått ned, og målet nå er å få norske jordbær tilbake i verdensklasse. Dette initiativet har allerede i år ført til en merkbar økning av jordbærproduksjonen. Det betyr at nordmenn vil få kunne nyte norske jordbær til langt ut i september. Med i dette samarbeidet er Gartnerhallen og BAMA.

- Dette er første året vi har gode volumer av norske jordbær også i august og september. Så for de som har reist utenlands i sommer, vil det fortsatt være mulig å nyte norske jordbær når de kommer hjem til Norge, sier Pål Westby.

I følge en fersk undersøkelse fra Opplysningskontoret for Frukt og Grønt (OFG) sier 87 prosent av nordmenn at de synes smaken på norske jordbær er best. I samme undersøkelse kommer det frem at 70 prosent mener at det ikke blir noen sommer uten norske jordbær.

Kontakter

For mer info, ta kontakt med:

Ingvild Fylling
ingvild.fylling@norgesgruppen.no
Telefon: 988 48 784

Bilder

Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Foto: Jarle Hagen.
Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Foto: Jarle Hagen.
Last ned bilde

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Drammensveien 144
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Våre kjedekonsepter står på hver dag for å gjøre morgendagens handel billigere og bedre, inspirere til gode matopplevelser, og bidra til grønne og sunne valgmuligheter.

NorgesGruppen gir forbrukerne valgfrihet gjennom supermarkeder, distriktsbutikker og lavprisbutikker. I tillegg tilbyr MENY, SPAR og Joker netthandel. NorgesGruppen gir konkurransedyktige betingelser og sterke kjedekonsepter til kjøpmenn. Effektiv varelevering og et godt vareutvalg fra ASKO sikrer kjøpmenn over hele landet et godt driftsgrunnlag. NorgesGruppen sysselsetter over 27 000 medarbeidere i egeneid virksomhet og mer enn 40 000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes. Nøkkelverdiene til NorgesGruppen er ansvarlig, samarbeidsorientert og kundeorientert. Selskapet opererer i Skandinavia med hovedfokus i Norge.

Varene folk vil ha
NorgesGruppen fylte 20 år i 2020, men bygger på 150 års erfaring som grossist og detaljist. I dag er kjernevirksomheten engros- og detaljvirksomhet innenfor daglige forbruksvarer. Alle ledd i verdikjeden – fra innkjøp og produksjon, via distribusjon, til handlekurv – jobber mot ett og samme mål: å imøtekomme kundenes behov.

Leverer effektivt til alle deler av landet
NorgesGruppen har 1200 samarbeidspartnere som spenner fra store merkevareleverandører til små produsenter av lokalmat. Mangfoldet av leverandører gjør at vi kan tilby noe for enhver smak. Egne merkevarer fra selskapene UNIL, Joh Kaffe, Matbørsen og Bakehuset gjør vareutvalget i våre butikker unikt.

Til butikker for alle, der folk bor
NorgesGruppen har butikker for alle behov, enten det er lave priser, kvalitetsprodukter, raske løsninger eller inspirasjon til store matopplevelser. Vi har lavpriskjeden KIWI, supermarkedkjedene MENY og SPAR, og nærbutikkjeden Joker. Over halvparten av butikkene er eid av selvstendige kjøpmenn, og vi er tilstede
med butikker i 88 prosent av landets kommuner.

Følg pressemeldinger fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom