Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Familievernkontorene åpner dørene

Del

Fra og med torsdag 16.4.2020 åpner familievernkontorene gradvis for veiledning og mekling ansikt til ansikt på kontorene igjen.

Foto: Fredrik Myhre/Trigger
Foto: Fredrik Myhre/Trigger

- Det er bra og viktig at familier som har det krevende eller vanskelig og har behov for hjelp også kan få personlig hjelp og veiledning på sitt lokale familievernkontor. For noen er den personlige kontakten svært viktig, sier direktør Mari Trommald i Bufdir.

Samtidig opprettholdes tilbudet om telefonkonsultasjoner inntil videre. Om kort tid vil det også bli mulig med videokonsultasjoner.

- Kontorene vil ikke ha full kapasitet til stedlige konsultasjoner den første tiden og alle smitteverntiltak vil gjelde slik de til enhver tid er fastsatt av FHI og av Bufdir spesielt for familievernkontorene, sier Trommald.

For foreldre som går fra hverandre og ikke kan møte på kontor til mekling vil det bli utstedt meklingsattest i henhold til forskriftens § 7. annet ledd slik at de kan søke om separasjon og ytelser fra NAV.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Fredrik Myhre/Trigger
Foto: Fredrik Myhre/Trigger
Last ned bilde

Om Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Fredrik Selmers vei 3
0663 Oslo

466 15 000https://www.bufdir.no/

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) er underlagt Barne- og familiedepartementet , og er et fagorgan på områdene barnevern, barn, ungdom og oppvekst, adopsjon, familievern, likestilling og ikke-diskriminering og vold og overgrep i nære relasjoner.

Følg pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom