Høyskolen Kristiania

Fagskolen Kristiania overtar fagskolene Sofi og Bilder Nordic

Del

Fagskolen Kristiania utvider utdanningstilbudet sitt ved å innlemme Bilder Nordic School of Photography og School of Fashion Industry. Studenter og ansatte overføres fra 1. august.

FOTO: Fagskolen Kristiania og NKI
FOTO: Fagskolen Kristiania og NKI

Intendia Group/NKI og Fagskolen Kristiania har inngått avtale om å overføre de kreative studiene i NKIs studieportefølje til Fagskolen Kristiania. Intendia ser et stort potensial i digitalisering av sine studietilbud. Som en sentral del av dette vil NKI rendyrke sin studieportefølje mot nettbaserte økonomiske/administrative studier, og vil i den forbindelse avhende de kreative studiene. 

–      Fagskolen Kristiania vil være et bedre hjem for studenter og ansatte ved disse studiene, sier Nils Ola Bark, COO i Intendia. 

–      Gjennom denne sammenslåingen vil vi skape et enda større kreativt studentmiljø i hjertet av Oslo. Dette er studenter som vil bidra inn i bransjer som er sentrale i norsk næringsliv, og studietilbudene ved begge fagskolene passer svært godt inn i Fagskolen Kristiania sin faglige profil. Sammenslåingen vil også gi et større fagmiljø, et utvidet kontaktnett mot kreativ bransje, og mange nye muligheter for tverrfaglige synergier, som vil komme både ansatte og studenter til gode, sier Annelise Kiønig, rektor ved Fagskolen Kristiania.

I størrelse så overtar Fagskolen Kristiania cirka 280 studenter med 15 ulike studietilbud. Alle faste ansatte vil bli innlemmet i Fagskolen Kristiania, og studentene skal fortsatt være i det sammen undervisningsbygget som de har i dag. Fagskolenes virksomhet vil bli i en del av et større fagmiljø og forbli uforandret. Overdragelsen av virksomhetene og sammenslåingen vil gjeldende fra 1. august i år.

Tidligere eier Intendia Group /NKI ønsker å satse på nettstudier og vil derfor selge ut deler av virksomheten sin. 

–      Denne beslutningen vil gi oss mulighet til å rendyrke vår ambisjon om å bli en ledende digital utdanningsinstitusjon, og vi vil nå ha fullt fokus på utvikling av læringsutbyttet for våre studenter med dette som utgangspunkt, sier Rektor for NKI Fagskole, Hege Ulveland.

–      Innlemmelsen av Bilder Nordic School of Photopgraphy og School of Fashion Industry er en viktig del av Fagskolen Kristianias strategi mot å bli et ledende fagmiljø rettet mot kreativ næring og kultur. Fotstudiene til Bilder Nordic bidrar til å komplettere vår studieportefølje. Ved å innlemme motestudiene fra Sofi, sammen med våre ESMOD-utdanninger, blir vi den største utdanningsaktøren innen mote i Norge. Dette er en veldig spennende utvikling for oss, og ikke minst for våre mange studenter, avslutter Kiønig.

Fakta:

  • Fagskolen Kristiania AS har rundt 2 000 studenter i Oslo, Bergen og på nett. De har cirka 80 ansatte og eies av Høyskolen Kristiania – Ernst G. Mortensens stiftelse.

Fagskolen Kristiania har akkreditering for følgende fagområder:

  • Design, kommunikasjon og teknologi
  • Helse og oppvekst
  • Økonomi og administrasjon

I Oslo holder Fagskolen Kristiania til i Rosenkrantz’ gate 16 og i Bergen i C. Sundts gate 33.

  • SoFI – School of Fashion Industry er en offentlig godkjent fagskole, i Oslo sentrum og, tilbyr praktisk rettede utdanninger innen hele spekteret av mote og interiør. Fagskolen ble stiftet i 2009 og tilbyr de toårige utdanningene Motedesign og Moteindustri, samt de halvårige utdanningene Motekonsulent og Motekommunikasjon som steds- og nettbasert med samlinger. I tillegg tilbyr fagskole ettårige utdanningene Interiør og Retail Design. 

  • BILDER NORDIC SCHOOL OF PHOTOGRAPHY er en offentlig godkjent fagskole, i Oslo sentrum. Fagskolen ble grunnlagt i 2005. Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører. Fra 2018 utvidet Bilder Nordic studieporteføljen sin til å omfatte utdanninger innen kommunikasjon og design. I 2013 startet SOFI et samarbeid med School of Visual Arts i New York, som regnes som en av USAs sterkeste fotoskoler. I tillegg startet SOFI i 2019 et samarbeid med University of the Arts i London, rangert som den andre beste skolen i verden på kunst og design. 

KONTAKTPERSONER

  • Direktør Intendia Group /NKI Nils Ola Bark – 958 30 974 - Nils.Ola.Bark@intendiagroup.com
  • Rektor Fagskolen Kristiania Annelise Kiønig – 970 62 325 – annelise.kionig@kristiania.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

FOTO: Fagskolen Kristiania og NKI
FOTO: Fagskolen Kristiania og NKI
Last ned bilde

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Med over 18 000 studenter, 800 ansatte, og et stort utdanningstilbud i Oslo, Bergen og på nett, er Høyskolen Kristiania Norges største uavhengige breddehøyskole, og Fagskolen Kristiania Norges største fagskole.

Kristianias oppdrag er å bidra til Norges sosiale og økonomiske utvikling gjennom problemdrevet og anvendt kunnskapsutvikling og -formidling, i nært samarbeid med arbeidslivet, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. For å kunne utføre dette oppdraget på en mest mulig effektiv måte, jobber Kristiania med å bli akkreditert som Norges første uavhengige universitet. 

Høyskolen er organisert i fire faglige avdelinger, såkalte Schools:

I tillegg til høyskolestudier tilbyr stiftelsen høyere yrkesrettet utdanning gjennom Fagskolen Kristiania.

Vi er også tilbyder av nettstudier. I 1914 startet Ernst G. Mortensen skolen fordi han ville gjøre utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde. Mer enn 100 år senere eksisterer vi i beste velgående, og med navnet Høyskolen Kristiania Nettstudier.

Høyskolen Kristiania har siden april 2019 vært medlem av European University Association.

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom