Fagskolen Kristiania ansetter første prorektor
Olav Slettahjell går inn som tidenes første prorektor ved Fagskolen Kristiania. – Dette er en viktig og helt nødvendig endring for oss, etter stor vekst de siste årene. Det å styrke den faglige ledelsen har vært en stor prioritet, sier rektor Annelise Kiønig.

Slettahjell er i dag leder for programutvikling ved fagskoledelen av Noroff School of Technology and Digital Media. Sammen med sitt team har han stått bak et stort antall nye akkrediteringer ved Noroff Fagskole siden 2017.
– Jeg brenner for fagskolen. Den utdanner praktikere som skal ut i arbeidslivet, og min motivasjon er å legge til rette for at det skal skje på en best mulig måte. Jeg er en fagskoleentusiast, og har vært det siden jeg startet i Noroff for 16 år siden. Styrken til fagskolen er at den har tette koblinger til arbeidslivet, noe som er viktig for å sikre kvalitet i utdanningene, men også for utvikling av nye fagområder, sier Slettahjell.
Gått gradene
Kiønig er kjempefornøyd med ansettelsen. – Han er svært godt kvalifisert med høy kompetanse fra fagskolesektoren og har gått hele veien fra å være lærer via studieleder til dekan og leder for programutvikling. Han har jobbet mye med kvalitetssystemer og utvikling, og har kompetanse fra å jobbe innen våre største fagområder.
Hun legger til at han også kjenner både sted- og nettbasert utdanning, og har en faglig bakgrunn innenfor musikk som også inngår som et av Fagskolen Kristianias fagområder.
Til intervjuet utenfor Oslo Rådhus, et steinkast unna Fagskolen Kristianias lokaler i Rosenkrantz’ gate, kommer Slettahjell i hvit skjorte. De siste fire årene har han tatt en deltidsmaster i utdanningsledelse ved Universitetet i Oslo (UiO). Nå kommer han rett fra muntlig eksamen og er offisielt uteksaminert.
– Master i utdanningsledelse er en god ballast å ha for den jobben Slettahjell skal inn i. Han får et viktig ansvar for å fortsette utviklingen av utdanningskvaliteten gjennom vårt solide fagmiljø, og vil også være en pådriver for utvikling av nye studier.
I masteroppgaven undersøkte Slettahjell hvordan fagskolen kan samarbeide med yrkesaktører i arbeidslivet for å holde seg oppdatert og relevant for å møte arbeidslivets behov. Dette har han sett på i et ledelsesperspektiv.
Enorm vekst
Siden juni 2020 er ESMOD, Bårdar Akademiet, School of Fashion Industry (SoFI) og Bilder Nordic School of Photography i tur og orden blitt innlemmet i Fagskolen Kristiania. Antallet studenter har gått fra 800 til over 2000.
Fagskolen Kristiania er en del av Høyskolen Kristiania med over 18.000 studenter totalt. Slettahjell ser mange fordeler ved å være i et stort system, som at strukturer, prosedyrer og praksiser er veletablerte, og at fagmiljøene kan dra nytte av hverandres kompetanse på tvers av skolene.
– Gjennom ansettelsesprosessen har jeg fått lest noen av høyskolens kvalitetsrapporter og har også sett på kvalitetssystemet til fagskolen, og ser at det virker solid. Det vil jeg tro er et godt utgangspunkt når jeg skal ta fatt på prorektorjobben, og så er det slik at med min erfaring så vil jeg sikkert komme med forslag til å gjøre ting på andre måter. Tenke nytt. Jeg er en person som liker å utfordre litt og det tror jeg bare er bra.
En annen ting han tenker er veldig spennende ved Kristiania er ambisjonen om å bli et universitet, hvor han tenker at de praksisnære utdannelsene er svært viktige: – Fagskolens styrke er jo koblingen til arbeidslivet, og hvis man skal bli et arbeidslivsuniversitet så gir det jo veldig god mening at fagskolen bidrar med sin tyngde og kompetanse inn i arbeidet.
Under panseret
I september går Slettahjell inn i den nyopprettede stillingen som prorektor. Han gleder seg veldig til å bli kjent med folk.
– Jeg vil gjerne komme under panseret, forstå hvordan utdanningene fungerer, møte studenter og finne ut av hvordan ting foregår. For at jeg skal kunne tilføre verdi som prorektor tror jeg det er viktig å bruke tid på å virkelig forstå Kristiania. Jeg gleder meg derfor veldig til å bli kjent med faglærere, avdelingsledere og fagansvarlige – ser frem til å komme i gang med rollen jeg har fått. Og så blir det jo spennende med forandring, da.
Nøkkelord
Kontakter
Gro Matland NevstadSenior kommunkasjonsrådgiver
Ansvarlig internkommunikasjon
Bilder


Om Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Med over 18 000 studenter, 800 ansatte, og et stort utdanningstilbud i Oslo, Bergen og på nett, er Høyskolen Kristiania Norges største uavhengige breddehøyskole, og Fagskolen Kristiania Norges største fagskole.
Kristianias oppdrag er å bidra til Norges sosiale og økonomiske utvikling gjennom problemdrevet og anvendt kunnskapsutvikling og -formidling, i nært samarbeid med arbeidslivet, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. For å kunne utføre dette oppdraget på en mest mulig effektiv måte, jobber Kristiania med å bli akkreditert som Norges første uavhengige universitet.
Høyskolen er organisert i fire faglige avdelinger, såkalte Schools:
- School of Arts, Design, and Media
- School of Communication, Leadership, and Marketing
- School of Economics, Innovation, and Technology
- School of Health Sciences
I tillegg til høyskolestudier tilbyr stiftelsen høyere yrkesrettet utdanning gjennom Fagskolen Kristiania.
Vi er også tilbyder av nettstudier. I 1914 startet Ernst G. Mortensen skolen fordi han ville gjøre utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde. Mer enn 100 år senere eksisterer vi i beste velgående, og med navnet Høyskolen Kristiania Nettstudier.
Høyskolen Kristiania har siden april 2019 vært medlem av European University Association.
Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
– Utdanning, forskning og arbeidsliv er en enhet16.5.2022 12:00:00 CEST | Pressemelding
Da det ble klart at Christen Krogh gikk til OsloMet, tok førsteamanuensis Jens Barland over som prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania. Nå er det klart at han fortsetter i denne rollen også når professor Trine Johansen Meza overtar som ny rektor.
Fra Stortinget til Kristiania12.5.2022 12:00:15 CEST | Pressemelding
Førsteamanuensis Stephan Hamberg er ansatt som ny dekan ved School of Doctoral Studies på Høyskolen Kristiania. Han går inn i påtroppende rektor, professor Trine Johansen Meza sin ledergruppe. Hamberg leder i dag Stortingets utredningsseksjon.
Kristiania henter prorektor fra OsloMet10.5.2022 13:00:00 CEST | Pressemelding
1. august tiltrer professor Trine Johansen Meza som rektor ved Høyskolen Kristiania, men jakten på framoverlente ledere startet allerede i februar. Nå blir Sarah J. Paulson, dekan ved fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet, prorektor for utdanning.
Kristiania med søkerrekord i nedgangsår29.4.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding
Samordna opptak opplevde en nedgang i årets søkertall til offentlige utdanningsinstitusjoner med 12,4 prosent. Langt færre har søkt seg til høyere utdanning i år sammenliknet med rekordåret 2021. Høyskolen Kristiania har imidlertid hatt en liten oppgang, fra 12.204 søkere i fjor mot 12.290 i år.
Osteopater innlemmes i helsepersonelloven10.3.2022 09:00:00 CET | Pressemelding
8. mars ble en gledens dag på Høyskolen Kristiania, Stortinget vedtok denne dagen at osteopater nå vil få status som helsepersonell.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom