Fagforbundet

Fagforbundet: Sprikende og skuffende dom i Aleris/Stendi-saken

Del

– Denne dommen er nedslående. Jeg er veldig skuffet over at tingretten har kommet fram til at ikke alle omsorgsarbeiderne er omfattet av vernet i arbeidsmiljøloven. Dessuten mener jeg det er feil fortolkning av loven, sier advokat Kjetil Edvardsen.

Han representerer de 24 saksøkerne som er medlemmer av Fagforbundet, og som har fått bistand fra forbundet i konflikten med Aleris/Stendi.

I dommen fra Oslo tingrett har 13 av saksøkerne fått delvis medhold i kravet om fast ansettelse eller blitt tilkjent erstatning. Aleris har vunnet fullt ut mot 11 av de 24 saksøkerne.

– Det er en kompleks dom, med flere dissenser, som uttrykker mye tvil. Derfor må vi sette oss grundig inn i den. Jeg trenger nå tid til å fordøye dommen sammen med klientene.

Fagforbundets leder sier følgende om dommen fra Oslo tingrett:

– Vi er skuffet over at retten ikke har vært tydelig på arbeidstakerbegrepet og arbeidsgivers ansvar. Denne dommen bidrar ikke til et ryddig arbeidsliv, sier Mette Nord.

Fagforbundet mener at de 24 er arbeidstakere, selv om retten har kommet fram til at flere av dem ikke er det.

– Vi vil nå gå grundig inn i dommen og ta stilling til hvordan vi skal følge opp denne saken, både juridisk og politisk, slår forbundslederen fast.

Nord og Edvardsen peker på at et gledelig punkt i dommen er at Oslo tingrett ikke finner saken EØS-relevant, i motsetning til påstanden fra motparten. Det betyr at det ikke er en konflikt mellom den norske arbeidsmiljøloven og EØS-avtalen når det gjelder arbeidstakerbegrepet.

For ytterligere kommentarer og informasjon:
Kjetil Edvardsen, Tenden Advokatfirma, tlf: 91 30 87 43
Kjell-Erik Kallset, kommunikasjonssjef i Fagforbundet, tlf: 95 22 81 58

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 390 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

Åpning av barnehager forutsetter tett samarbeid og tillit til de ansatte15.4.2020 16:22:42 CESTPressemelding

– Trygge ansatte vil gi en god start. Det er viktig at kommuner og barnehageeiere lytter til sine ansatte, gir de gode forutsetninger og nok tid til å skape trygghet for sin egen arbeidssituasjon og ikke minst for barna som kommer tilbake, sier Fagforbundets leder Mette Nord. Fagforbundet har over 390 000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjon i barnehagesektoren. Nord mener at hvis de ansatte gis tillit så vil de finne forsvarlige måter å utvide barnehagetilbudet på framover.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom