Fafo

Fafofrokost om fremtiden for tvungen lønnsnemnd

Del
Brukes tvungen lønnsnemnd for ofte og når det egentlig ikke er grunnlag for det? Og innebærer praktiseringen av tvungen lønnsnemnd at enkelte grupper i realiteten fratas streikeretten? Vi har invitert fire fagforbund for å diskutere bruken av tvungen lønnsnemnd og mulige alternativer for å unngå store samfunnsmessige konsekvenser av en konflikt.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Fafofrokosten finner sted hos Fafo onsdag 1. februar klokken 08:30-09:35

Program (Klikk for mer informasjon og påmelding)

  • Velkommen ved møteleder Sissel C. Trygstad
  • Tvungen lønnsnemnd i et historisk perspektiv v/Åsmund Arup Seip, seniorforsker, Fafo
  • Debatt runde 1
    • Kari Tangen, forhandlingssjef, Norsk Sykepleierforbund, Odd Haldgeir Larsen, nestleder Fagforbundet, Hilde-Marit Rysst, leder SAFE, Kine Asper Vistnes nestleder Fellesforbundet
  • Hva er alternativene til tvungen lønnsnemnd v/Kristin Alsos, forsker, Fafo
  • Debatt runde 2
    • Kari Tangen, forhandlingssjef, Norsk Sykepleierforbund, Odd Haldgeir Larsen, nestleder Fagforbundet, Hilde-Marit Rysst, leder SAFE, Kine Asper Vistnes nestleder Fellesforbundet

Debatten ledes av Kristine Nergaard, forsker og Sissel C. Trygstad, forskningssjef, begge fra Fafo.

Seminaret arrangeres i regi av Fafos Fagbevegelsesprogram og forskningsavtalen med Arbeids- og inkluderingsdepartementet om det kollektive arbeidslivet.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Direktesending fra Fafos youtubekanal, Fafo-tv

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Last ned bilde

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Fafo er en frittstående samfunnsvitenskapelig forskningsstiftelse som utvikler kunnskap om vilkårene for deltakelse i arbeidsliv, organisasjonsliv, samfunn og politikk, om sammenhengene mellom politikk og levekår, og om demokrati, utvikling og verdiskaping.

Følg pressemeldinger fra Fafo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fafo

Rapportlansering: Personvern under press i et digitalisert arbeidsliv13.3.2023 09:59:53 CET | Presseinvitasjon

Norsk arbeidsliv tar i bruk stadig flere digitale løsninger og teknologier. Digitaliseringen har en rekke fordeler både for virksomhetene og de ansatte. Samtidig kan det føre til mer inngripende overvåkning og kontroll. Tirsdag 14. mars kl. 08.30 lanserer Fafo en rapport med nye tall om digitalisering, ansattes personvern og tillitsvalgtes medvirkning når ny digital teknologi innføres.

Evaluerering av kvaliteten på norske asylintervjuer1.3.2023 16:18:52 CET | Presseinvitasjon

Asylintervjuet har avgjørende betydning for asylsøkerens mulighet for beskyttelse. Fafo har på oppdrag fra Utlendingsdirektoratet (UDI), evaluert kvaliteten på asylintervjuene. Forskerne finner stor variasjon i hvordan disse intervjuene gjennomføres. På et seminar torsdag 2. mars presenteres den nye rapporten, og vi inviterer til diskusjon: Hva må gjøres under asylintervjuet for at alle asylsøkere skal ha like muligheter til å få sin sak vurdert?

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom